"DŽO BAJDEN I KAMALA HARIS MORAJU DA REAGUJU" Zastupnica američke košarkašice očajna nakon novog produženja pritvora

Novosti online

15. 06. 2022. u 17:28

ZASTUPNICA Britni Griner pozvala je predsednika Džoa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris da "učine sve što je potrebno" da oslobode zvezdu zenske košarkaške NBA lige iz ruskog zatočeništva.

ЏО БАЈДЕН И КАМАЛА ХАРИС МОРАЈУ ДА РЕАГУЈУ Заступница америчке кошаркашице очајна након новог продужења притвора

FOTO: EPA

Podsetimo, Grinerova, koja je igrala za Jekaterinburg u ruskoj ligi, privedena je nakon što su policajci carinske službe rekli da su u njenom prtljagu na aerodromu u Moskvi u februaru pronašli punjenja za eliktričnu cigaretu koja sadrže ulje marihuane, što je u Rusiji strogo kažnjivo.


Košarkašica je uhapšena u februaru ove godine, a sada joj je pritvor produžen do drugog jula. Ako bude osuđena za "prevoz droge velikih razmera", njoj može biti izrečena kazna i do deset godina zatvora. A povodom toga oglasila se i zastupnica Grinerove.

- Današnje produženje je samo dodatno pojačanje da se Britni Griner — olimpijska šampionka i američka državljanka — koristi kao politički pijun. Njeno pritvaranje je nehumano i neprihvatljivo - tvitovala je Lindzi Kagava Kolas u utorak, pozivajući se na izveštavanje ruskog državnog medija TASS da je Griner zatvoren produžen je do 2. jula.

Ona je potom pozvala predsednika i potpredsednicu SAD-a da urade sve što je potrebno kako bi izbavili Grinerovu.
 


- Pozivamo Džoa Bajdena i Kamalu Haris da hitno deluju i urade sve što je potrebno da odmah vrate Britni kući - napisala je Kagava Kolas.

 

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave