SRBIN ISPISAO ISTORIJU: Vasa Micić o teškom periodu u Efesu i postizanju onoga što niko nije očekivao

Novosti online

15. 06. 2022. u 17:01

SRPSKI košarkaški reprezentativac Vasilije Micić izjavio je u sredu da su on i njegovi saigrači iz Anadolu Efesa ispisali novu istoriju tima iz Istanbula.

СРБИН ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Васа Мицић о тешком периоду у Ефесу и постизању онога што нико није очекивао

FOTO: Tanjug/AP

Micić je prošle sezone bio MVP Evrolige, a ove godine najkorisniji igrač Fajnal-fora u Beogradu. Oba puta Efes je osvojio titulu u Evroligi, što je ranije bio nedostižan cilj za turskog velikana.

Popularni Vasa je u Efes došao 2018. godine kada je počeo uspon ekipe pod trenerom Erginom Atamanom.

- Svi smo došli u klub kada se on nalazio u teškom periodu. Mislim da su i u klubu bili umorni od stalnih promena i pokušaja da nešto postignu, a to im nije baš polazilo za rukom. Stalno su menjali trenere, igrače i opet ništa - rekao je plejmejker u razgovoru za zvanični "jutjub" kanal Evrolige.

Srpski košarkaš dodao je da niko iz uprave kluba nije očekivao da Efes postane sila u evropskoj košarci.

- I baš kad smo stigli u Efes, leta 2018. godine, mislim da su iz uprave imali baš mala očekivanja.To je upravo i bio razlog da se više trudimo, a sada da još više slavimo i budemo ponosni. Mislim da je svaki igrač dokazao koliko vredi. Svi smo ovde došli gladni uspeha. I sada, nakon četiri godine zajedno se zaista osećamo kao porodica. Mislim da smo ispisali novu istoriju kluba - zaključio je Micić.

Pored dve titule u Evroligi, on je sa Efesom osvojio dve titule prvaka Turske (2019, 2021) i Kup Turske osvojen ove sezone.


BONUS VIDEO: Od snega do obruča - Ko je Vasa Micić?
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)