AMERIKANKA PONOVO POD SRPSKIM GRBOM: Stručni štab Srbije jači za dve bivše reprezentativke

Novosti online

04. 06. 2022. u 18:05

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije otpočela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Australiji, a Marina Maljković u stručni štab pozvala je neka poznata lica košarkaškoj javnosti.

АМЕРИКАНКА ПОНОВО ПОД СРПСКИМ ГРБОМ: Стручни штаб Србије јачи за две бивше репрезентативке

FOTO: FIBA

Maljković je predstavila novi stručni štab reprezentacije Srbije. U njemu će mesto zauzeti pomoćnik Filip Benčić, Ljubica Drljača, Dušan Džan Nazli, Marinin saradnik u Fenerbahčeu...

- Kada smo se plasirale na Svetsko prvenstvo, rekla sam da ćemo imati sjajne ideje za leto. Uvek razmišljam mnogo unapred, pre svega o budućnosti ženske košarke u našoj zemlji i presrećna sam što imamo priliku da spojimo dva tima, da imamo više devojaka na broju koje rade zajedno. Kod seniorske reprezentacije, u ovom momentu su sa nama i neka dobro poznata lica, ali je akcenat na onim mlađima koje treba da nose našu igru u Australiji. U februaru su započele priču, pokazale karakter i određeni kvalitet, a sada hoćemo da prođemo sa njima kroz sve detalje. Ono što je meni izuzetno važno je da svaka reprezentativka Srbije treba dobro da zna kako će se ponašati na terenu i van njega, istakla je selektorka.

Stručnom štabu do 20 godina priključujile su se i nekadašnje reprezentativke  Danijel Pejdž i Dajana Butulija.

- Meni je neopisiva čast što sam deo stručnog štaba i što sam u reprezenteaciji. Odazvala sam se pozivu Marine Maljković koja mi je 20 godina bila trener i čiji košarkaški stil poznajem i volim. Nisam otišla sa terena, samo sam trenutno tu u nekom drugom obliku. Velika mi je čast što ću sa Bojanom Jankovićem i Danijel Pejdž moći da vodim treninge i razmenjujem mišljenja, kaže Butulija.

Pejdž je istakla koliko joj znači ovaj poziv.

- U potpuno drugačijoj sam ulozi sada u srpskoj reprezentaciji. Uzbuđena sam što sam ovde i veliku čast mi predstavlja činjenica da me je Marina odabrala za ovaj posao, da se vratim i pomognem reprezentaciji. Srbija mi je toliko dala i imam želju da to vratim ovim mladim igračicama, kaže Danijel Pejdž.

Svetsko prvenstvo će se igrati od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, dok će se mlada ženska reprezentacija boriti tokom jula u Mađarskoj na Evropskom šampionatu.

BONUS VIDEO:  POBEDNIČKA PARADA "KRALjEVA": Fudbaleri Reala na ulicama Madrida proslavili 14. titulu prvaka Evrope

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024