ZVEZDA GAZI KROZ EVROLIGU: Makabi pao u grotlu "Pionira", crveno-beli sa Đokovićem grabe ka Top 8

Č. V.

10. 03. 2022. u 17:05 >> 20:59

CRVENA zvezda nastavila je da ređa pobede u Evroligi. Crveno-beli su četvrti put u nizu slavili u elitnom takmičenju, a oružje pred vojskom Dejana Radonjića položio je Makabi (84:77).

ЗВЕЗДА ГАЗИ КРОЗ ЕВРОЛИГУ: Макаби пао у гротлу Пионира, црвено-бели са Ђоковићем грабе ка Топ 8

FOTO:KK Crvena zvezda

Pribojavao se trener šampiona Srbije i ABA lige umora i to s razlogom, ali... tim sa Malog Kalemegdana je uspeo nošen podrškom sa tribina da upiše još jedan trijumf i tako nastavi borbu za Tom 8 elitnog takmičenja i to sve pred očima Novaka Đokovića.

Drugi teniser sveta je zajedno sa suprugom Jelenom i bratom Đorđem gledao meč i bio talija Branku Laziću i drugovima koji su upisali 13. trijumf (11. ako bez ruskih klubova).

Fantastično je Zvezda otvorila susret. Prvi period meča je dobila sa 24:10. Odbrana je funkcionisala tačno kao sat, no počela je ta najjača karika domaćih da popušta u finišu prvog dela susreta, pa se na odmor otišlo sa "svega" plus tri - 42:39.

Opet je domaći tim u nastavku susreta uspeo da pronađe dobar ritam i ponovo se odlepi. Ipak, "ponos Izraela" je na krilima sjajnog Džejmsa Nanalija (četiri trojke) uspevao da se vrati u meč.

Zanimljivo je to da su gosti samo jendom vodili i to u finišu trećeg perioda kada je Džon Dibartolomeo pogodio trojku za 59:60, no to je bilo kratkog daha, jer je već u sledećem napadu istom merom uzvratio Ognjen Dobrić.

Poslednja četvrtina pripala je Zvezdi, koja je ponovo podigla broj obrtaja, zategla odbranu i nokautirala velikog rivala. Ono što je važno kada se na kraju budu svodili računi je to da crveno-beli imaju bolji od učinak od velikana iz Tel Aviva, pošto su oba puta slavili.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, Nejt Volters je dodao 12. Na drugoj strani Džejms Nanali je blistao - postigao je 24 poena, pratio ga je Skoti Vilbekin sa 14.

Crvena zvezda sada ima učinak 11-12 i nalazi se na sedmom mestu, dok je Makabi osmi sa 11-11.

C. zvezda - Makabi 84:77 (24:10, 18:29, 23:21, 19:17).

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: oko 6.000. Sudije: Boris Rižik (Ukrajina). Emilio Perez (Španija), Rain Perandi (Estonija).

C. zvezda: Lazarević 2, Volters 12, Davidovac 5, Mitrović 6, Lazić 3, Kalinić 15, Dobrić 10, Holins 11, Simonović, Ivanović 7, Vajt 5, Kuzmić 8.

Makabi: Vilbekin 14, Evans 4, Kalojaro, Vilijams 13, Rejnolds 4, Sorkin, Dibartolomeo 6, Tomas 2, Koen, Nanali 24, Žižić 10, Ziv.

Četvrta četvrtina: Zvezda - Makabi 84:77

40' - Kalinić je poentirao za dva poena i praktično zatvorio utakmicu. Tomas je u finišu meča ukrao loptu, ali bezbolno. Velika pobeda Zvezde.

39' - Minijatura Mitrovića. Izborio se za poziciju, a onda sjajno poentirao.

38' - Kakav potez Mitrovića. Primio je loptu pod košem i čekao da se Kalinić otvori, uposlio ga, a ovaj lako poentirao. Kada je Makabi u pitanju Nanali nastavlja da pogađa trojke.

37' - Izvukao je Volters faul za dva slobodna bacanja. Ostao je hladnokrvan i oba puta pogodio.

36' - Kuzmić je posle minuta odmora poentirao i došao do osmog poena. U narednom napadu rivala Nanali je pogodio trojku, a potom i još jednu. Zvezda je vodila 12 razlike, ali je rival to uspeo koliko-toliko da istopi i dođe na minus četiri - 74:70.

35' - Očas posla tim iz Tel Aviva spušta ralziku na jednocifrenu. Zvezda je odigrala loš napad i to je kaznio lakim poenima Vilbekin. Morao je odmah da pozove tajm-aut Radonjić.

35' - Pretio je ovo da bude još jedan loš napad gostiju, ali je Nanali uspeo da izvuče dva slobodna bacanja koja je pogodio.

34' - Sjajno je lopta išla u napadu crveno-belih. Ivanović je fintirao za tri poena, proigrao Davidovca koji je ostao sam u levom korneru i pogodio je van linije 6,75. Minut odmora je pozvao trener Makabija - 72:60.

32' - Mitrović je šutirao jednom rukom, bio je kratak, ali je prikucao to Davidovac i razgalio publiku. Ponovo je Zvezda odlepila.

31' - Lazarević se našao u petorci na startu poslednje četvrtine i odmah se upisao u strelce. Odigrao je ovaj košarkaš dobru utakmicu između ovih rivala u Tel Avivu.

Treća četvrtina: Zvezda - Makabi 65:60

30' - Gosti svoj napad nisu iskoristili, a onda je Dobrić iznudio tri slobodna bacanja i sva tri puta je bio precizan. Na taj način je postao dvocifren pošto je stigao do 10 poena.

30' - Tim iz Tel Aviva je prvi put poveo na utakmici, ali to nije dugo trajalo, pošto je Dobrić bio precizan van linije 6,75.

29' - Pala je Zvezda. Makabi to kažnjava i opet je trojku pogodio Vilijams. Seriju bez poena prekinuo je Mitrović sa linije slobodnih bacanja.

28' - Kalinić je promašio trojku, gost otvorio kontru koju je lakim polaganjem završio Dibartalomeo. Tajm-aut je zatražio Dejan Radonjić.

27' - Primetio je Vilbekin da je Žižić sam pod košem Zvezde, dodao mu je loptu, a ovaj je lako poentirao. Crveno-beli na drugoj strani nisu realizovali napad, a onda na scenu stupa iskustvo Vilbenika. Izvukao je faul za tri slobodna bacanja - realizovao je dva - 57:52.

26' - Sjajan potez Kalinić. Probio je po čeonoj liniji i poentirao uz faul. Nije pogodio sa crte, ali je domaćin uspeo dođe do novog poseda.

25' - Sudije su ostale neme na očiglene korake Vilbekina. U nastavku akcije težak šut je pogodio Evans. Kuzmić je napravio loš faul u narednom napadu Makabija. Faulirao je Vilijamsa koji je pogodio koš uz prekršaj. Nije precizan sa linije penala, no hrvatski centar se domogao lopte i novog napada.

24' - Odličan napad crveno-belih. Holins je proigrao Kuzmića, a ovaj je snažno zakucao. Uzvratio je Žižić, pa onda Kuzmić ponavlja zakucavanje.

22' - Tri napada i tri trojke Zvezde. Ovoga puta Eron Vajt je bio precizan i odmah je Even zatražio taj-aut - 51:42.

21' - Prvo poluvreme je završeno trojkom Vilijamsa, a baš tako je i počelo drugo. Ipak, Zvezda je odgovorila istom merom preko Voltersa. Potom je Kalinić pogodio van linije 6,75 nakon ukdarvene lopte.

Pored Novaka Đokovića u dvorani "Aleksandar Nikolić" je i legenda Zvezde Zufer Avdija, čiji sin Deni nastupa u NBA ligi za Vašington Vizardse.

Druga četvrtina: Zvezda - Makabi 42:39

20' - Loše je Zvezde finiširala prvo poluvreme. Derik Vilijams je bio precizan van linije 6,75 i to je bio poslednji koš u prvih 20 minuta utakmice.

20' - Naneli nastavlja da pogađa. Već je došao do dvocifrenog broja poena. Crveno-beli u poslednji minut ulaze sa plus šest - 42:36.

19' - Bitan napad je Zvezda okončala trojkom Ivanovića, no Nanali na drugoj strani igra sjajno - stigao je do devet poena.

18' - Vezali su i jedni i drugi po koš za tri poena. Kod domaćih je precizan bio Branko Lazić, ali je u sledećem napadu za Makabi pogodio Nanali - 39:30.

16' - Serija Makabija 6:0. Nanali je pogodio dva slobodna bacanja, a potom su precizni bili Vilbekin i Žižić. Radonjić minutom odmora želi da prekine nalet rivala. U dvorani je i Novak Đoković koji drugi put ove sezone u Evroligi bodi crveno-bele.

14' - Sjajno igraju izabranici Dejana Radonjića. Nakon Ognjena Dobrića za tri poena je bio precizan i Volters. Pre toga je Vilbekin pogodio van linije 6,75.

12' - Nastavlja Holins da maltretira odbranu rivala. Još jedan sjajan prodor i novi poeni krilnog košarkaša Zvezde.

11' - Ostao je Rejnolds sam i pogodio sa poludistance. Ništa Dejan Radonjić ne želi da prepušta slučaju i odmah zove tajm-aut.

11' - Drugi kvartal počinje poenima Skotija Vilbekina uz faul. Pogodio je i slobodno bacanje. Odlično je najbolji igrač tima iz Tel Aviva čuvan u prvom periodu - 24:13.

Prva četvrtina: Zvezda - Makabi 24:10

10' - Nije bio precizan van linije 6,75 Ivanović, ali je promašaj pokupio Mitrović izborio se za poziciju i uspeo da nađe način da poentira.

10' - Još jednom Holins. Sada sjajan prodor Amerikanca i lagano polaganje. Zvezda je fantastično otvorila susret. Na drugoj strani Rejnolds je uspeo da se upiše u strelce.

9' - Seriju bez poena za goste prekinuo je Naneli, ali je drugu vezanu trojku za domaće pogodio Ostin Holins koji je odlično otvorio meč - 20:8.

8' - Prva trojka na meču delo je Nikole Ivanovića. Ostao je sam plejmejker Zvezde u korneru i pogodio.

7' - Mogao je domaćin dodatno da uveća razliku, ali dve vezane trojku su promašili - najpre Branko Lazić, a potom i Nikola Kalinić.

6' - Fantastična odbrana Zvezde, ukradena lopta i kontra koju je polaganjem završio Eron Vajt. Prvi tajm-aut na utakmici zatražio je trener gostiju Avi Even.

5' - Period bez poena prekinuo je Kalinić koji je iz "odbojke" pospremio u koš Holinsov promašaj za tri poena.

4' - Sjajna serija crveno-belih. Holins je nastavio da pogađa pod košem rivala, a Kalinić je ukrao loptu i akciju je na karakterstičan način "flouterom" poentirao. Za goste se u strelce upisao i Kinan Evans koji je snažno zakucao.

2' - Promašio je Ostin Holins prvo polaganje, ali mu se lopta vratila u ruke i ispravio je promašaj, te se na taj način upisao u strelce.

1' - Nikola Kalinić je meč otvorio poenima, dok je na drugoj strani Ante Žižić pogodio sa poludistance preko Kuzmića.

Uoči meča:

Crveno-beli se nalaze u paklenom ritmu, pre samo dva dana su savladali Real Madrid (65:62) i sigurno da se posledice umora osećaju.

Ipak, publika koju je pozvao trener Dejan Radonjić da dođe u što većem broju mogla bi da bude vetar u leđa Branku Laziću i drugovima da dođu do važnog trijumfa u borbi za Top 8.

- Očekujem još bolju podršku. Protiv Reala je bila dobra, ali očekujem bolju. Treba nam još bolja! - rekao je Radonjić.

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Makabi u Tel Avivu u prvoj utakmici ovih rivala, a zanimljivo je da u Beogradu crveno-beli imaju pet vezanih pobeda protiv "ponosa Izraela".

Utakmica koja se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 19 sati, a možete da je pratite na portalu "Novosti".

 

BONUS VIDEO: Matija Bećković dobio Zvezdin dres sa brojem 10

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVROLIGA NAJGLEDANIJA U ISTORIJI: Partizan i Crvena zvezda neprikosnoveni, nema im ravnih