ZVEZDA MARŠIRA KA TOP 8: Crveno-beli pobedom nad Baskonijom načinili značajan korak ka konačnom cilju

V. P.

04. 03. 2022. u 22:10

OBJAVA da je Beogradu dodeljen ovogodišnji fajnal-for Evrolige neminovno će raspaliti fantazije Zvezdinih navijača, iako se snovi o učešću graniče sa najbujnijom maštom. Do suspenzije ruskih timova van domašaja realnosti bio je i plasman u top 8, ali su novonastale okolnosti vratile tu metu u polje vidokruga.

ЗВЕЗДА МАРШИРА КА ТОП 8: Црвено-бели победом над Басконијом начинили значајан корак ка коначном циљу

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Crveno-beli su pobedom nad Baskonijom (86:83) načinili iskorak u tom pravcu, 11. u dosadašnjem toku takmičenja, odnosno devetom ukoliko dođe do skoro izvesnog brisanja rezultata utakmica sa ruskim klubovima. Na toj, zasada uslovnoj tabeli, popeli su se na deveto mesto, prvo ispod plej-of crte.

- Da sačekamo nešto zvanično, pa ćemo onda razmišljati o šansama za plasman u top 8 - ne želi da trči pred rudu krilni centar Zvezde Luka Mitrović. - Žao mi je nedužnih igrača ruskih timova, koji su igrali i trenirali cele sezone da to sve padne u vodu zbog drugih stvari. Da ne pričem koliko mi je žao ljudi u Ukrajini.

Na putu ka prvom plasmanu u top 8 fazu otkad je Evroliga primenila ligaški format takmičenja, naredne dve prepreke su madridski Real 8. marta i Makabi dva dana kasnije. Obe utakmice su na domaćem terenu, što znatno uvećava izglede crveno-belih da nastave pohod ka plej-ofu.

Pre nego što nastave poteru za evroligaškim snovima, u nedelju ih očekuje treći večiti derbi u sezoni, drugi u ABA ligi, ovog puta pred navijačima Partizana (18.30). Oba dosadašnja dobili su možda i neočekivano ubedljivo.

- Ne smeju da zavaraju dve ubedljive pobede u derbijima - upozorava Mitrović i dodaje:

- Igraće pred svojim navijačima, motivacija će im biti na izuzetno visokom nivou. Crpeće dodatnu snagu sa tribina. Trebalo bi mirne glave da uđemo u meč i što duže zadržimo hladnokrvnost, jer mislim da je to u derbijima jedna od ključnih stvari.

RASPORED

8. mart: C. zvezda - Real

10. mart: C. zvezda - Makabi
18. mart: Barselona - C. zvezda
25. mart: Alba - C. zvezda
1. april: Bajern - C. zvezda
3. april: Žalgiris - C. zvezda
7. april: C. zvezda - Efes

BONUS VIDEO: Radost igrača posle trofeja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona