KOLIKO OVAJ AMERIKANAC MRZI SRBINA: Ne želim više nijednom da čujem da je Jokić najbolji košarkaš na svetu

Novosti online

01. 03. 2022. u 14:20

NIK Rajt, američki novinar koji radi na Foks televiziji, dežurni je pljuvač Nikole Jokića.

КОЛИКО ОВАЈ АМЕРИКАНАЦ МРЗИ СРБИНА: Не желим више ниједном да чујем да је Јокић најбољи кошаркаш на свету

FOTO: AP/Tanjug

Amerikanac koristi svaku priliku da iskritikuje Srbina, da potceni njegove rezultate i tako iz meseca u mesec.

Ovoga puta mu je "šlagvort" bila činjenica da Nikola Jokić nije bio na parketu kada se rešavao pobednik na "Ol-star" meču. Zamislite, Rajt je tu pronašao nit da ponizi kvalitete srpskog košarkaša. 

- Jokić je veoma dobar košarkaš, takođe, osvojio je jednu od "najslabijih" MVP nagrada u istoriji. Prvo se pričalo da će Lebron osvojiti, pa se povredio, isto je bilo i sa Durentom, Hardenom, Embidom... i na kraju je Jokić osvojio. Ove godine mi je jedan pametan čovek, koji je jedno vreme bio i prvi čovek NBA franšize, rekao kako bi pre izabrao Jokića nego Janisa na Draftu, a onda smo imali Ol-star draft na kom je Jokić izabran tek na sedmom mestu - rekao je Rajt.

Amerikanac je u dahu nastavio da pljuje Srbina, sa argumentima koji su blago je reći užasni.

- Zatim imamo Ol-star utakmicu. Znamo da košarkaši žele da pobede na toj utakmici, kad ono Jokić nije bio starter u četvrtoj četvrtini. Nije bio ni Janis, ali je brzo ušao u igru, potom i Derozan, a sve dok je na drugoj strani bio Džoel Embid. I trener Monti Vilijams je pre odabrao da igra bez centra, nego da mu igra Jokić. I ja sam mrzitelj?“.

Rajt se ni ovde nije zaustavio...

- Monti Vilijams, koji je jako pametan, rekao je sebi: 'Šta moram da uradim da bih pobedio? Moram da ostavim Jokića na klupi. Sedi, nećeš igrati, žao mi je. Ne želim više nijednom da čujem da je Jokić najbolji košarkaš na svetu. Da li je među deset, jeste. Da li ga poštujem, naravno. Ali koliko vam je potrebno još dokaza? - upitao je Rajt.

Ovakve reči naišle su na kritike širom interneta, pa je tako novinar „Bličer riporta“ napisao da se radi o klovnu.

Kolega u studiju Kris Brusar rekao je Rajtu da greši zato što se ipak radilo o Ol-star utakmici i da to što Jokić nije igrao u završnici ne treba shvatati kao nešto mnogo značajno.

- To je Ol-star utakmica i nije toliko važno, to propuštaš. Dža Morent nije igrao u poslednjoj četvrtini, da li ćemo reći isto to i za njega, što si rekao za Jokića - rekao je Brusar.

Amerikanac, mrzitelj srpskog košarkaša, dobio je lekciju od kolega, a da li će to uticati na neke njegove naredne tekstove pokazaće vreme.

BONUS VIDEO: Zvezda podigla pehar Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja