"NOVOSTI" SAZNAJU: Beograd domaćin ruskim evroligašima? Prestonica Srbije već dala garancije!

Novosti online

25. 02. 2022. u 20:09

ČELNICI košarkaške Evrolige zatražili su od vlasti Grada Beograda nezvaničan odgovor na pitanje da li je srpska prestonica spremna da organizujem šest utakmica u kojima su domaćini ruski klubovi CSKA, Uniks i Zenit - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Београд домаћин руским евролигашима? Престоница Србије већ дала гаранције!

Ilustracija

Prema našim informacijama, rukovodstvo najjačeg klupskog takmičenja obratilo se našoj strani, jer ni u jednoj prestonici ne mogu da garantuju bezbednost igračima iz Rusije, koji će zbog sankcija koje je zapad uveo Moskvi biti prinuđeni da ugoste svoje rivale na inostranim praketima.

- Tačno je da je Evroliga nezvanično kontaktirala Grad Beograd sa pitanjem da li možemo da budemo domaćini šest utakmica koje bi ruski klubovi Zenit, CSKA i Uniks trebalo da odigraju između 1. i 17. marta - potvrdio je našem listu zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesić.

On navodi da je "u ime Grada Beograda, posle konsultacija sa Predsednikom Vučićem, dao pristanak da se pomenute utakmice odigraju u našoj prestonici.

- Mi garantujemo bezbednost svim sportistima bilo da su iz Rusije, Ukrajine ili bilo koje druge zemlje. Kod nas su svi dobrodošli i sigurni. Tako da smo spremni da budemo domaćini kako ovih utakmica tako i drugih koje bi eventualno bile otkazane ukoliko to Evroliga odluči. Beograd je pouzdan partner Evrolige i grad sporta a pre svega košarke - rekao nam je Vesić.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o ovoj temi, istakao da je "Srbija uvek bila dobar domaćin" i, pore ostalog, dodao:

- Mi se ne guramo i ne tražimo, ali bismo uvek prihvatili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Ivanović napušta Baskoniju, menja ga dobro poznato lice?