SRBIJA JE NA SVETSKOM PRVENSTVU: "Lavice" nakon drame savladale Australiju!

A. Ilić

12. 02. 2022. u 22:52

NEIZVESTAN meč igrale su Srbija i Australija, a naše košarkašice su tek u završnici meča uspele da dođu do preokreta i zaslužene pobede 78:71.

СРБИЈА ЈЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Лавице након драме савладале Аустралију!

FOTO: KSS

Duel u dvorani Ranko Žeravica počeo je ceremonijom, uoči duela koje srpske košarkašice igraju protiv Australije Sonji Vasić i Jeleni Bruks uručeni su komemorativni dresovi. Posebno u večerašnjem meču treba istaći Ivon Anderson koja je postigla 30 poena.

Odlično su počele naše košarkašice. Nakon pet minuta imale su prednost 12:8, a u tom periodu posebno su se istakle Ivon Anderson i Saša Čađo.

Svoju prednost održavale su naše dame tokom prvih 10 minuta igre. Izuzetno efikasna četvrtina je odigrana - 24:20.

FOTO: KSS

Zaigrale su gošće znatno bolje, te uspevaju da preokrenu nakon 15. minuta igre kada su vodile 30:28, a Marina Maljković je tada bila primorana da zatraži minut odmora kako bi pokušala da osveži igru svojih izabranica.

Delovalo je da će do poluvremena Australijanke uspeti da se odlepe, imale su devet poena prednosti, da bi na poluvreme ipak otišli uz samo dva poena minusa -38:40.

FOTO: KSS

Igrao se i u nastavku egal, održavale su gošće prednost od dva poena. U pojedinim trenucima izgleda kao da srpski tim ima prostora da preokrene rezultat, ali je odbrana devojaka Marine Maljković na višem nivou nego napad.

U važnim trenucima je Ivon Anderson pogodila pod faulom i donela Srbiji 62:62, naturalizovana Amerikanka imala je i dodatno slobodno bacanje.

Jovana Nogić je nakon nekoliko neuspešnih napada na obe strane faulirana na šutu za tri, pogodila je dva penala, a potom su se naše dame odbranile. Velikih 65:62.

FOTO: KSS

U pravom trenutku je i Saša Čađo pogodila za tri, Srbija je potom poenima Anderson došla do 70:62. Uzvratila je Australija serijom 6:0, poslednji minut Srbija je dočekala sa dva poena prednosti.

Kapiten Tina Krajišnik je preuzela odgovornost u završnici uz dvojku i jedan pogođeni penal Srbiju je vratila na plus pet. Zaslužena pobeda Srbije 78:71

Srbija sutra igra sa Brazilom, ali je plasman na Svetsko prvenstvo i zvanično obezbeđen pobedom nad Australijom.

Srbija - Australija 78:71

SRBIJA: Anderson 30, Čađo 9, Krajišnik 11, Nogić 6, Škorić 4, Crvendakić 12, Katanić, Mandić 2, Raca 2, Stanković, Topuzović.

Australija: Alen 15, Blicavs 4, Garbin 7, Tolo 8, Vitkomb 18, Džordž 5, Hil, Magden 6, Luiz 2, Talbot 6, Valas

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna