TRENER MEGE PRED FMP: "Jedna stvar će imati poseban značaj u ovom meču"

Tanjug

28. 01. 2022. u 12:31

TRENER košarkaša Mege Vladimir Jovanović, pred utakmicu protiv FMP-a u ABA ligi, istakao je da će čvrstina u napadu i odbrani biti veoma važna kako bi se meč odigrao dobro.

ТРЕНЕР МЕГЕ ПРЕД ФМП: Једна ствар ће имати посебан значај у овом мечу

FOTO: Mega/Ivica Veselinov

Košarkaši Mege sutra od 21 sat gostovaće ekipi FMP-a u Železniku u 18. kolu regionalne ABA lige.

- FMP je odigrao jako dobro i konstantno prvi deo ABA lige. U pitanju je iskusan tim koji je sastavljen od internacionalaca, pre svega mislim na Džonsa, Nevelsa i Radonjića, to je osovina koja drži spoljnu liniju, dok unutrašnju drže Nerandžić, Tasić i Izundu. Tim je jako dobro vođen od strane trenera Neše Stefanovića. Najbolji kreator u ekipi je Džons preko koga ide većina napada, glavni šuteri su Nevels i Radonjić, dok sa unutrašnjih pozicija najviše idu preko Tasića i Nerandžića, a na drugoj strani, u odbrani su jako čvrsti. U ovoj utakmici će poseban značaj imati trčanje u kontranapadu i nazad i odbrana defanzivnog skoka. Čvrstina u napadu i čvrstina u odbrani će biti veoma važna da bi se utakmica odigrala dobro i ekipa koja u subotu odigra čvršće će na kraju i biti bliža pobedi, rekao je Jovanović za klupski sajt.

Plej Mege Mege Aleksa Uskoković je istakao da energija i pristup njegove ekipe moraju da budu na najvišem nivou.

- Očekuje nas teška utakmica sa ekipom koja igra sjajno cele sezone, pogotovo na domaćem terenu. Želimo da popravimo utisak iz prošlog kola kada nismo bili na svom nivou. Energija i pristup moraju da budu na najvišem nivou i biće potrebno da odigramo kvalitetno na obe strane terena kako bi došli u priliku da dođemo do pozitivnog ishoda, izjavio je Uskoković.

Mega trenutno ima po sedam pobeda i osam poraza u ABA ligi, dok FMP ima skor 10-4.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024