AMERI U ČUDU: Srbinov tim posle istorijskog šamara uradio nešto neverovatno (VIDEO)

Novosti online

21. 12. 2021. u 06:40

TO može da nam priredi samo NBA liga.

АМЕРИ У ЧУДУ: Србинов тим после историјског шамара урадио нешто невероватно (ВИДЕО)

Foto AP

Pre dve nedelje smo pisali o istorijskom debaklu ekipe našeg Alekseja Pokuševskog.

Naime, Memfis je pobedio Oklahomu sa neverovatnih 73 razlike - 152:79.

Istorijski šamar, koji je i te kako bridio za Pokuševskog i drugove, sve do noćašnjeg revanša u Memfisu.

Oklahoma, ona ista sa početka decembra, šokirala je "grizlije" na njihovom terenu - 102:99. To niko nije očekivao, pa čak ni oni najveći optimisti iz redova "tandera".

Amerikanci su u neverici, tim našeg Pokuševskog je posle Los Anđeles klipersa skinuo još jedan skalp i pokazao da je onaj istorijski poraz sa početka decembra prošlost.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je Memfis vodio tokom celog meča, razlika je išla i do plus 18, ali na krilima Šaja Gildžers Aleksandera koji je upisao 23 poena Oklahoma je šokirala domaćina.

Aleksej Pokuševski se nije proslavio, za 21 minut na parketu je upisao samo tri poena, ali i imao pet skokova i dve asistencije.

U ekipi Memfisa bolji od ostalih je bio Dezmond Bejn sa 25 poena i sedam skokova, Dilon Bruks je dodao 19 poena, dok je najbolji strelac ekipe Dža Morant u svojoj prvoj utakmici, nakon povrede i korona virusa upisao 16 poena, osam asistencija i šest skokova.

Morant je zbog zdravstvenih problema odsustvovao sa poslednjih 12 utakmica.

Memfis ima skor od 19 pobeda i 13 poraza, dok Oklahoma ima 10 pobeda i 19 poraza.

Košarkaši Golden stejta pobedili su noćas na svom terenu ekipu Sakramenta sa 113:98, i tako su došli do 25 trijumfa u aktuelnoj sezoni NBA lige.

Stefen Kari je za domaći tim postigao 30 poena, uz četiri asistencije i tri skoka, Demion Li je dodao 18 poena, uz pet skokova, a do 31. tripl-dabl učinka u karijeri je došao Drejmond Grin sa 16 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica je u pobedničkom timu postigao četiri poena, uz tri skoka, i po dve asistencije i ukradene lopte.

Tajris Halibarton je za ekipu iz Kalifornije upisao 24 poena, uz 11 asistencija, Harison Barns je postigao 19 poena, uz šest skokova, dok je Badi Hild dodao poen manje, uz pet skokova.

Pre utakmice za novog selektora košarkaša SAD imenovan je trener Golden stejta Stiv Ker, a dres sa brojem 24 mu je uručio direktor reprezentacije Grent Hil.

Golden stejt je drugi na tabeli Zapadne konferencije sa učinkom 25/6, dok Sakramento posle 32 utakmice ima 13 ostvarenih pobeda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)