BOGDANOVIĆ STAO UZ RAME KARTERU: Srbin piše istoriju Atlante, Pokuševski blizu dabl-dabla (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2021. u 06:24

PROTEKLA noć u NBA ligi je donela i srpski derbi. Bogdan Bogdanović bio je uspešniji od Alekseja Pokuševskog i Atlanta je na kraju slavila sa 113:101.

БОГДАНОВИЋ СТАО УЗ РАМЕ КАРТЕРУ: Србин пише историју Атланте, Покушевски близу дабл-дабла (ВИДЕО)

Foto: AP

Bogdanović je odigrao dobru partiju, proveo je na parketu 27 minuta i za to vreme ubacio je 13 poena uz pet skokova.

Američki statističari izračunali su da je Srbin sa nove tri trojke stigao do ukupne brojke od 184 u dresu Hoksa i da je tako na večnoj listi ove franšize stigao Vinsa Kartera i Tajrona Lua koji drže 24. mesto.

Kada se gleda ukupan indeks korisnosti, Bogdan je uz Ertera bio najkorisniji posle Klinta Kapele koji je dao 10 poena i uz to zabeležio čak 14 skokova. Kada se gledaju samo poeni, Tre Jang je neprikosnoven sa 30.

Sa druge strane, u dresu Oklahome našao se još jedan srpski košarkaš - Aleksej Pokuševski. On je na parketu proveo 22 minuta i za to vreme zabeležio je devet poena uz 10 skokova i dve asistencije. Opet je bio blizu dabl-dabl učinka.

Atlanta je na ovaj način stigla do pete uzastopne pobede, ponovo je pokazala da je ekipa koja diže formu i neće nikome biti lako protiv Hoksa u nastavku sezone.

Bruklin Netsi nadigrali su solidni Klivlend i to u gostima sa 112:117. Dugo su Kavalirsi vodili glavnu reč, ali je loša treća deonica domaćeg tima odnela prevagu.

Netse je do trijumfa vodio ko drugi do Kevin Durent sa 27 poena, šest skokova i devet asistencija. Dakle, nije mu mnogo nedostajalo da upiše tripl-dabl. Pomagali su mu Oldridž sa 21 i Mils sa 17 poena.

Džejms Harden završio je meč sa 14 poena i 14 asistencija.

Kod Klivlenda su se dobro pokazali Garland sa 24 i Markanen sa dva poena manje. Bruklin na ovaj način drži prvu poziciju na Istoku sa 13 pobeda i pet poraza. Klivlend je na mestu broj 10.

San Antonio je na kraju ostao bez goriva protiv Finiksa 111:115. Uprkos povratku Sparsa u poslednjem momentu, nije tim Grega Popoviča izbegao peti vezani poraz. Sansi su sa druge strane u velikom naletu i vezali su 12. pobedu u nizu.

Devin Buker ponovo je bio zapažen sa 23 poena, Deandre Ejton je dodao 21 i 14 skokova. Važan je bio doprinos Sansa sa klupe odakle je Kameron Pejn dodao 20.

Kod San Antonija se pokazao Dežonte Mari sa 18 poena, 11 asistencija i 10 skokova i to mu je bio sedmi tripl-dabl u karijeri. Sansi su tako zabeležili osmi poraz na poslednjih 10 utakmica i ovo je drugi najgori start ekipe u istoriji franšize.

Vrlo uzbudljiv meč odigrali su Juta i Memfis i prosto je neverovatno šta je Juta uspela da prospe. Vrhunska pobeda Memfisa - 119:118.

Sve je rešila trojka Džeksona na 5,7 sekundi do kraja utakmice. Mogli su Džezeri da se izvuku, Donovan Mičel je šutirao za pobedu, ali nije bio precizan.

Trojica igrača Memfisa podnela su najveći teret na ovoj utakmici. Dža Morant završio je duel sa 32 data poena, a pratili su Desmond Bejn sa 28 i heroj utakmice Džeren Džekson Džunior sa 26.

Kod Jute je bio odličan Bojan Bogdanović koji je završio utakmicu sa 24 poena, a od toga je gađao 7/11 za tri poena, a ukupno iz igre 8/14.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)