PALA KRV U NBA: Skandalozan potez najboljeg na svetu (VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2021. u 06:39

NEMILE scene u Detroitu. Incidet iz Kolorada i sukob Nikole Jokića i Markifa Morisa je ništa u odnosu na ono što smo gledali u noći između nedelje i ponedeljka.

ПАЛА КРВ У НБА: Скандалозан потез најбољег на свету (ВИДЕО)

Foto: AP

Bilo je krvi na sve strane, haos kakav NBA liga ne pamti u poslednje vreme.

U centru skandala je bio Lebron Džejms, koji je sigurno najbolji košarkaš današnjice. "Kralj" koji ne liči na sebe iz prethodnih godina, što zbog povreda, što zbog godina, pa je možda to uticalo da bude začetnik incidenta u Detroitu.

Iako Lebron ne važi za prljavog igrača, ono što nam je noćas priredio je blaga je reč skandalozno.

Naime, u meču sa Pistonsima Džejms je isključen zbog namernog udaranja laktom Ajzeje Stjuarta. Incident se dogodio na početku treće četvrtine, kad su domaćini vodili sa 78:66. Posle slobodnog bacanja dvojica košarkaša su se borila za loptu. Igrač Pistonsa se malo poslužio nedozvoljenim sredstvima, što je iznerviralo Lebrona koji ga je udario.

Na snimku se vidi da je postojala namera, da nije bilo u žaru borbe. Stjuartu je pukla arkada, pao je na parket, ali je ustao, želeći da se obračuna sa godinama jednim od najboljih košarkaša današnjice.

Nekoliko minuta je trajao incident. Besni Stjuart, krvavog lica, jurio je Džejmsa po celom terenu. Posle mnogo bure sudije su isključile Lebrona, a utakmica je nastavljena.

Lejkersi su i bez pomoći prve zvezde dobili Pistonse u Detroitu sa 121:116. Briljirao je Entoni Dejvis sa 30 poena, a odlično ga je pratilo ovogodišnje pojačanje iz Vašingtona, Rasel Vestbruk, koji je ubacio 26. Dobru rolu imao je veteran Karmelo Entoni sa 18 poena, od toga čak pet trojki iz osam pokušaja.

U domaćem timu najefikasniji igrač utakmice bio je Džeremi Grant sa 36 poena. Hamidu Dijalo je ubacio 17, a Frenk Džekson 15 poena.

Foto: AP

 

Lejkersima je ovo bio prvi trijumf posle tri vezana poraza, ali ostao je u senci užasnog poteza Džejmsa, koji će sigurno biti suspendovan od strane vodećih ljudi NBA lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)