DOKTOR KARI I EVROPSKI BJELICA: Stef čini čuda, Nemanja igra najbolju košarku u karijeri, a Golden Stejt dominira (VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2021. u 06:57

LUTAO je Nemanja Bjelica NBA ligom. Minesota, Sakramento, Majami, a onda je dočekao svojih "pet minuta" u Golden Stejtu.

ДОКТОР КАРИ И ЕВРОПСКИ БЈЕЛИЦА: Стеф чини чуда, Немања игра најбољу кошарку у каријери, а Голден Стејт доминира (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Srbin se preporodio u San Francisku, igra košarku karijere, nalik onoj iz Evrope, kada je činio čuda u dresu Zvezde, Taukeramike i Fenerbahčea, naročito u Istanbulu.

Ruku na srce, imao je Nemanja partija i u prethodnim NBA klubovima na visokom nivou, ali nikada nije bio ovako konstantan i važan šraf u timu koji dominira najjačom ligom sveta.

Poslednja žrtva u nizu moćnog Golden Stejta bio je Klivlend - 104:89. Stef Kari predvodio je "ratnike" sa 40 ubačenih poena. Igra neverovatno od početka sezone, a noćas je opet pomerio granice.

Gubio je tim iz San Franciska u Ohaju od Klivlenda, a onda je magični šuter izveo svoj najbolji trik. Sipao je trojku za trojkom, ubacio 20 poena u poslednjoj četvrtini, podigao Ratnike iz mrtvih i doneo im 13. pobedu u 15 nastupa.

Kari je imao veliku pomoć u pomenutom srpskom košarkašu Nemanji Bjelici. "Beli" je imao učinak od 14 poena i po tri asistencije i skoka, uz šut iz igre 6/11.

Na kraju je prema "+/-" parametru bio drugi u ekipi, odmah iza Dejmiona Lija. Sjajno je još jednom iskoristio svoje minute (večeras 23).

Kari i Bjelica su zajedno ubacili više od polovine poena pobedničke ekipe. Endru Vigins je dodao 12 poena, Li 11, dok je Drejmond Grin imao čak 14 asistencija (4p, 2sk).

U redovima Klivlenda se istakao Darijus Garland sa 25 poena, po 17 su dodali Din Vejd i Kevin Lav, dok su dvocifreni sa po 10 bili i Ajzak Okoro i Riki Rubio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!