DUH DEVEDESETIH SE VRATIO U NBA: Sukobi igrača postali neuobičajeno učestali za ranu fazu takmičenja

V. P.

14. 11. 2021. u 21:21

DUH devedesetih kao da se vraća u NBA, bar kada se radi o sve češćem koškanju igrača i neuobičajeno visokoj tenziji za ranu fazu regularnog dela sezone.

ДУХ ДЕВЕДЕСЕТИХ СЕ ВРАТИО У НБА: Сукоби играча постали неуобичајено учестали за рану фазу такмичења

Foto AP

Lavinu je pokrenuo obračun Nikole Jokića i Markifa Morisa, dok je prehodne noći centar Jute Rudi Gober drugi put zaredom bio akter situacije koja je pretila eskalacijom.

U meču sa Majamijem u Solt Lejk Sitiju, Francuz je povukao za šorts Dvejna Dedmona, koji je bio spreman da se revanšira na drastičan način. Ukrstili su ruke u kraćem koškanju, srećom ne i pesnice. Gober se povukao i ugasio varnicu, nakon što je prethodno u utakmici sa Indijanom imao ozbiljniji duel sa centrom Pejsersa Majlsom Tarnerom.

Sudije nisu morale da posežu za drastičnim merama, pa su se Gober i Dedmon provukli sa tehničkom greškom.

Juta se nije provukla, doživela je četvrti poraz u poslednjih pet mečeva (105:111). Majami je u poslednjoj četvrtini prosto protutnjao Solt Lejks Sitijem, dobio je tu deonicu 36:16 i ostvario osmi trijumf u sezoni. U sastavu Hita treći put uzastopno nije bilo Morisa, koji je na listi povređenih od onog bliskog susreta sa Jokićem. Ekipu trenera Erika Spolstre predvodili su Tajler Hiro (27 poena), Dankan Robinson (22) i Kajl Lauri (21), u domaćem timu najefikasniji su bili Bojan Bogdanović (26), Džordan Klarkson (25) i Donovan Mičel (22).

Klipersi od starta sezone igraju bez najboljeg igrača Kavaja Lenarda, ali su se nakon početnih 1-4 navikli na odsustvo prve zvezde i nanizali sedam pobeda. Lidersku ulogu u trijumfu nad Minesotom (129:102) ponovo je preuzeo Pol Džordž sa 23 poena, devet skokova i četiri asistencije, na drugom MVP preseku drži visoku četvrtu poziciju, iza našeg Nikole Jokića na trećem mestu. U osmom trijumfu tima iz Los Anđelesa imao je veliku pomoć Redžija Džeksona (21 poen), dok je među "vukovima" zube pokazao samo Entoni Edvards (21), prvi pik na draftu 2020. godine. Potpuno je podbacio Karl Entoni Tauns sa osam poena (šut iz igre 3/11).

Filadelfiji ne ide bez Džoela Embida, koji je propustio četvrti meč zaredom zbog pozitivnog testa na koronu. Siksersi su poraženi u sva četiri duela bez prošlosezonskog MVP kandidata, ovog puta na gostovanju u Indijani. Nije im pomogao ni učinak Tobajasa Herisa od 32 poena, dok je u timu Pejsersa najbolji bio Džastin Holidej sa 27. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)