CRVENO-BELA MAŠINERIJA: Zvezda deklasirala Panatinaikos za sva vremena (FOTO/VIDEO)

Novosti online

04. 11. 2021. u 15:52

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u velikom stilu su prekinuli seriju od četiri poraza u Evroligi. Ceh je platio Panatinaikos koji je prošao gore nego onomad na turniru u Minhenu kada je bilo +28 za crveno-bele - 81:48.

ЦРВЕНО-БЕЛА МАШИНЕРИЈА: Звезда декласирала Панатинаикос за сва времена (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Evroliga

Najefikasnije bio Nejt Volters sa 18 poena, Holins 11, Kalinić 10. Istakao se i Kuzmić sa sedam poena i osam skokova.

Mejkon sa 15 i Sent Ros s 11 bolji od ostalih u poraženoj ekipi. Jogi Ferel katastrofalan  - samo jedna promašaj za trojku i tri izgubljene lopte stoje u njegovoj koloni.

Zvezda sada ima skor 3-5, dok je panatinaikos ostao na dve pobede uz šest poraza i sada je ispod grčkog kluba na tabeli Evrolige samo Žalgiris koji još ne zna za pobedu.

Crveno-beli i naredni meč igraju u Beogradu, sledećeg četvrtka od 19 časova gostuje Asvel.

Crvena zvezda – Panatinaikos 81:48 (21:8, 18:18, 18:10, 24:12)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić”. Gledalaca: -. Sudije: Luiđi Lamonika, Leandro Lencano i Đordi Alijaga.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters Uskoković, Davidovac, Mitroviž, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Siomonović, Kuzmić, Cirbes.
PANATINAIKOS: Peri, Mejkon, Papajanis, Bohoridis, Papapetru, Ferel, Kaselakis, O. Vajt, Flojd, Evans, Mancukas, Sent-Ros.

Tok meča mogli ste da pratite u tekstualnom prenosu na portalu "Novosti":

ČETVRTA ČETVRTINA

39'- Mejkon pogađa trojku za kraj - 81:48!

39'- Lazić pogađa jedno slobodno, Panatinaikos odmah gubi loptu, tačnije holins je krade i počinje novi napad Zvezde. Lazić je pokušao za tri na isteku tog napada, a na kraju je dva slobodna dobio Kuzmić. Pogodio je oba.

37'- Konačno pogađa i Holins tu trojku - 78:43! Hala "Aleksandar Nikolić" se ori pobedničkom pesmom Delija!

36'- Nova trojka Davidovca, uzvraća na tri poena Kolinsa. Holins pokušava za novu trojku i promašuje, ali Davidovac je izborio slobona bacanja i pogađa oba.

34' - Trojka Davidovca, dvojka Luke Mitrovića i Zvezda je na +32!

32'- Papajanis postiže poene posle onih prvih šest sa starta utakmice kad su Grci vodili sa 6:2.

32'- Evo i tehničke za Panatinaikos. Kapiten Zvezde Lazić siguran je sa linije penala. Posle trojke Dobrića prednost našeg šampiona raste i sada iznosi 29 poena. 

31'- Mitrović dvojkom i Uskoković sa linije penala uvećavaju predsnost crveno-belih.

TREĆA ČETVRTINA

30' - Papapetru je neprecizan za trojku, a četrvrtinu zatvara Branko Lazić poenima sa linije za slobodna bacanja. Zvezda vodi 21 razlike, 57:36

29' - Papapetru pogađa posle ofanzivnog koša. Holins je fauliran i pogađa oba bacanja. U poslednji minut treće deonice Zvezda ulazi sa +18.

28' - Uspeo je Holins u narednom napadu da zakuca, a zatim dođe do novih poena, posle duge akcije Zvezde u kojoj su pokušavali Volters prodorom i Davidovac za tri.

26' - Novi pokušaj Voltersa, prešao je opet vansa ali ne pogađa ispod koša. Holins je došao do lopte ofanzivnim skokom, ali je pretera ou pokupšaju da što efektnije zakuca pa je ostao bez sigurnih poena.

26' - Volters iz teške pozicije poentira i prekida mini-seriju Panatinaikosa. Zvezda vodi 49:32.

24' - Neprecizan je bio Dobrić za tri iz kornera, ali ofanzivnim skokom do lopte dolazi Kuzmić i pogađa.

24'- Kalinić asistira Nejtu Voltersu za nove poene Zvezde, sada je plus 17 za crveno-bele - 45:28.

23' - Sjajan prodor Kalinića i pogodak uz faul. Dodaje plus jedan sa penala.

22' - Sent Ros otvara dreugo poluvreme, a prve poene za Zvezdu postiže Ognjen Kuzmić sa linije slobodnih bacanja, a onda odlična odbrana crveno-belih. Isteklo je vreme za napad gostiju

DRUGA ČETVRTINA

20'- Grešku Luke Mitrovića koristi Sent Ros da zakuca. Greši i Kalinić pa je Volters prinuđen da pravi faul na Okaru koji je precizan i pogađa oba slobodna bacanja. Mitrović promašuje za dva pa se na odmor ide sa 39:26 za Zvezdu. A bilo je 39:20 minut pre kraja.

20' - Simonović promašuje težak šut za tri poena, a s druge strane Lazarević pravi faul nad Sent Rosom. Kubanac je precizan oba puta sa linije penala, što Radonjić koristi da uzme poslenji tajm-aut u prvom poluvremenu.

19' - Trojka Dobrića! Usledila je greška Evansa u napadu pa Dobrićeva trojka za Luku Mitrovića. 39:20 za Zvezdu.

18'- Opet Simonović! 34:20, Grci ne znaju šta ih je snašlo.

17'- Simonović posle skoka u napadu poentira za 31:18. Tajm-aut traži klupa Panatinaikosa. posle odmora Papapetru poentira za goste.

16' - Uskoković gubi loptu, ali Okaro u kontri uspeva nekako da sam sebi izbije loptu iz ruke. Ovo je trebalo videti!

15'- Sada Volters u ulozi asistenta, omogućio je Kuzmiću prve poene.

14'- Sada Mejkon krade loptu Voltrsu i poentira, ali uzvraća Volters. 

13'- Volters pogađa prvi koš za Zvezdu u drugoj četvrtini, Holins krade loptu Ferelu i pogađa za 25:14.

12'- Pokušao je Mejkon za novu trojku, nije bio precizan, ali je ispod koša najbolje reagovao Flojd koji zakucava za 21:14. Seriju Panatinaikosa od 6:0 pokušaće da prekine tajm-autom Radonjić.

11' - Dugo je trajao napad Crvene zvezde koji je završen greškom Luke Mitrovića. Koriste to Grci za brzi napad, koji rešava Mejkon trojkom uz faul Lazića. Precizan je Amerikanac sa linije penala i smanjuje na 21:12.

PRVA ČETVRTINA

10'- Faul u napadu pravi Luka Mitrović, Ferel neprecizan za tri. S druge strane Holins pravi korake, ali nema poena za Panatinaikos. Zvezda rešava prvu četvrtinu u svoju korist sa prilično ubedljivih 21:8.

9'- Kalinić pogađa za dva sa dodatnim slobodnim bacanjem. Sa sedam poena bliži se Voltrsu na listi strelaca crveno-belih.

8'- Papajanis prekida Zvezdinu seriju, zakucavanjem posle lepe asistencije Vajta. Ali uzvraća Dobrić, opet je dvocifrena prednost na strani crveno-belih.

7'- odlično igra Luka u ovim trenucima. posle defanzivnog skoka izborio je i faul pa će posle novog tajm-auta na liniju za penale. Precizan je oba puta i Zvezdaima velikih plus 10.

7'- Papapetru pokušava i lopta mu opet izlazi iz obruča. S druge strane, Kalinić postiže nove poene posle asistencije Mitrovića. 

6'- Kalinić pogađa ispod koša i postaje drugi igrač Zvezde koji se upisuje u strelce večeras - 12:6!

5' - Simultanka Voltersa, druga trojka i ukupno deseti poen. Odlično je počeo bek crveno-belih.

4'- Dobrić je izborio novi napad posle odbijene loptre od obruča i asistirao Voltersu za vođstvo Zvezde. Svih sedam poena za crveno-bele postigao je Volters!

3'- Sent Ros pogađa iz kontre, ali Volters uzvraća prvom trojkom na utakmici.

1' - Počelo je. Prvi napad ima Panatinaikos. Kuzmić oduzima loptu, ali Voltrs ne uspeva da realizuje kontru. S druge strane poentira Papajanis.

- Određene su startne petorke. Za Zvezdu počinju Volters, Dobrić, Lazarević, Kalinić i Kuzmić a za Panatinaikos Peri, Sent ros, Papaetru, Evans i Papajanis

Obe ekipe u meč osmog kola Evrolige ulaze sa skorom od dve pobede i pet poraza, ali Zvezda ima nešto bolju (manje lošu) koš-razliku pa je na 15. mestu, dok je grčki tim 16. na tabeli. Crveno-beli su u seriji od četiri evroligaška poraza, a PAO je u prošlom kolu poražen od Asvela nakon što je u šestoj rundi savladao šampiona Evrope Efes.

Biće ovo 16. duel ovih ekipa, a Zvezda vodi 8:7. Poslednji duel ujedno je bio i jedini prijateljski, a naš tim ubedljivo je pobedio sa čak 28 razlike, u meču u kome je ostao bez Erona Vajta.

Trener srpskog šampiona Dejan Radonjić ni za ovaj meč neće moći da računa na Nikolu Ivanovića i Erona Vajta, koji se postepeno oporavlja od loma ruke koji je zadobio upravo na pomenutoj prijateljskoj utakmici sa Panatinaikosom u Minhenu, dok će Branko Lazić biti u timu.

- Želimo da uđemo u utakmicu uz sav respekt protivnika, uz veliku podršku navijača i da dužim intervalima dobre igre gradimo rezultat i dođemo do važnih bodova - poručio je Radonjić.

Pred dupli program njihovih ljubimaca oglasile su se „delije”, porukom da što više navijača dođe i na košarku i na fudbal i pruži neophodnu podršku igračima.

BONUS VIDEO - Navijači Zvezde u Danskoj

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili