KO ĆE PRVI DO 70? Košarkaši Crvene zvezde u prva četiri meča primali u proseku samo 62 poena

V. PRERADOVIĆ

08. 10. 2021. u 21:36

KAKO postići više od 70 poena protiv Zvezdine odbrane?

КО ЋЕ ПРВИ ДО 70? Кошаркаши Црвене звезде у прва четири меча примали у просеку само 62 поена

foto: Evroliga

Odgovor na ovo pitanje nije imao ni čuveni Makabi pred 10.000 svojih navijača u Tel Avivu, gde su crveno-beli i u znatno okrnjenom sastavu održali predavanje o defanzivi za čistu desetku (75:63).

Ekipu opremljenu moćnim napadačkim arsenalom zadržali su na 36,7 odsto šuta za dva poena (11/30) i 33,3 za tri (8/24). Ukrali su renomiranom rivalu čak 11 lopti, najčešće je ruku u džep igrača Makabija zavlačio Stefan Lazarević, krivac za četiri "krađe" protivnicima sa neuporedivo više evroligaških utakmica od njegovih minuta u elitnom takmičenju.

Na premijeri ove evroligaške sezone, i Fenerbahče je udarao glavom u odbrambeni bedem tima trenera Dejana Radonjića, koji je odabirom igrača za ovogodišnji tim "kupio" sve odgovarajuće delove za savršenu defanzivnu mašinu. Turski velikan uspeo je da stigne do 63 poena i 50 odsto uspešnosti u šutu za dva, ali samo 22,2 u trojkaškoj realizaciji (4/18).

Ni abaligaši u prva dva kola nisu se približili granici od 70 poena. Budućnost je u jadranskom derbiju ubacila 63, šutirajući 41,9 odsto za dva (18/43) i 28,6 za tri (4/14). Pre toga, u prvom zvaničnom meču u sezoni, Split je postigao 61 (47,1 odsto za dva i 23,8 za tri). Crveno-beli su dalmatinskom timu ukrali 13 lopti, što je statistički podatak kakav se retko viđa i u pionirskoj košarci.

O težini rebusa sa kojim će se suočavati Zvezdini protivnici svedoči podatak da je tim sa Malog Kalemegdana u prve četiri utakmice prosečno dozvoljavao svega 62 poena!

Slično je bilo i u sedam pripremnih mečeva, dok se tek uigravala Radonjićeva odbrambena mašinerija. Samo je Mega uspela da prebaci magičnu granicu od 70 poena, i to u dva navrata (74 i 77). Reprezentacija Kuvajta stala je na 69, minhenski Bajern na 68, Panatinaikos i Oradea na 55, FMP na 64. U proseku - 66 poena za Zvezdine rivale u test utakmicama, što je takođe sasvim neubičajeno za takvu vrstu duela.

Jedan rebus intrigira i navijače: kako će izgledati odbrana kada se vrate Branko Lazić, Ostin Holins i Eron Vajt, igrači vrhunskih defanzivnih karakteristika, takođe i Maik Cirbes kao pomoć u reketu? Kapiten bi za nekoliko dana trebalo da se priključi treninzima, američki bek šuter mogao bi da bude na raspolaganju već za nedeljni duel sa Igokeom u Laktašima, dok je Vajt najdalje od povratka na teren.

- Potrebno mu je dva meseca, ali se nadam da će svi ostali ubrzo biti u trenažnom procesu - najavio je Radonjić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)