NEVERICA NA ADI Milica Dabović videla da se skuplja novac za bolesno dete, uzela kutiju i rešila da se priključi

Novosti online

03. 10. 2021. u 13:18

Milica Dabović nikada nije bila obična košarkašica, a i sada radi ono što se mnogi ne bi usudili.

НЕВЕРИЦА НА АДИ Милица Дабовић видела да се скупља новац за болесно дете, узела кутију и решила да се прикључи

Foto: Instagram/stefanovamama13

U danu u kome je Dabovićeva uzburkala javnost oštrim napadom na Marinu Maljković, nekadašnja kapitenka reprezentacije Srbije uradila je nešto što zaslužuje posebnu pažnju.

Šetajući sa sinom, na Adi Ciganliji je primetila da se prikuplja novac za jako bolesnu bebu:

Vanja Malović, rođena u maju ove, 2021, godine, ima retku neuromišićnu bolest SMA1 (spinalna mišićna atrofija, tip 1), koja često ima smrtni ishod usled gubitka osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. 

Njen život bi mogao potpuno da promeni najskuplji lek na svetu, koji košta čak 2,1 milion dolara, pa je Milica Dabović rešila da sa sinom i sama doprinese borbi da se spase bebin život.

Uzela je jednu kutiju sa slatkišima, drugu kutiju je poneo njen sinčić, pa su zajedno krenuli po Adi da traže dobre ljude koji bi dali prilog ovoj humanoj borbi. Za svaku donaciju - nekadašnja reprezentativka je darodavcima delila slatkiše.

Kada je njen naslednik rekao da je kutija za novac prilično prazna, ona mu je odgovorila:

- Dok je ne napunimo, ne idemo odavde!

Milica Dabović je objavila snimak sa Ade na Tviteru, a to prokomentarisala rečima:

- Divni ljudi! Ovo su moje pobede! Danas sam uspela da sa svojim sinom Stefanom provedem par sati na Adi i sakupim količnu novca za malu Vanju. Hvala svimaaaa! Idemo do pobedeeee! Molim vas za jedan SMS na 1077 na 3030

Pomenutoj bebi Vanji Malović putem humanitarne fondacije "Budi Human - Aleksandar Šapić" možete pomoći i na način koji je navela naša bivša reprezentativka, i to ako ste u Srbiji, zatim slanjem SMS poruke iz Švajcarske (upiše se human1077 i pošalje SMS na 455), moguće su uplate na dinarski račun: 160-6000001131465-72 ili na devizni 160600000113399451

O ostalim načinima pomoći možete više saznati na stranici "Za Vanjinu pobedu" na sajtu humanitarne fondacije Budi human.

BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista