NOVICA JOŠ OVAJ PUT: Veličković se protiv šampiona Evrope oprašta od košarke

N. ILjUKIĆ

15. 09. 2021. u 21:00

LEGENDARNI kapiten košarkaškog kluba Partizan Novica Veličković igraće sutra (19.00) svoj oproštajni meč za crno-bele.

НОВИЦА ЈОШ ОВАЈ ПУТ: Величковић се против шампиона Европе опрашта од кошарке

FOTO: N. Paraušić

U beogradskoj "Štark areni" danima se sprema spektakl o kojem će se dugo pričati. U sklopu priprema za start nove sezone koju obeležava veliki povratak trenera Željka Obradovića, idealno se uklopila trening utakmica i poslednji nastup Veličkovića. Gosti crno-belih su aktuelni šampioni Evrope, košarkaši Efesa, koji će biti dobar, ali i veoma težak sparing partner.

- Osećam tremu i uzbuđenje pred utakmicu. Znam da je navijači sa radošću čekaju već nekoliko nedelja, a ja gorim od želje da se na pravi način oprostim od najražeg dresa i aktivnog igranja košarke - kaže Veličković za "Novosti", dok smo sa njim za naš sutrašnji sportski dodatak napravili veliku i emotivnu ispovest o karijeri za pamćenje.

Partizan će u znak poštovanja prema svom kapitenu koji će još večeras biti u toj ulozi, a od nove sezona traku preuzima Rade Zagorac, nastupati u crnoj opremi i dresovima iz sezone 2008/2009. kada je Partizan osvojio sve trofeje, a Veličković bio i Evroligina zvezda u usponu.

- Pozivam navijače da napune tribine "Arene" i da uveličaju događaj koji će imati posebno mesto u mojim sećanjima. Hvala im što su mi sve ove godine dali povod da se osećam posebnim košarkašem i čovekom - emotivno i iskreno je zaključio kapiten.

Novica Veličković večeras od 19 časova pleše poslednji put pred navijačima i TV kamerama. Moli se publika da aplauze i suze sačuva za kraj!

Kompletan intervju možete da pričitate u sutršnjem "Sportskom dodatku"!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024