U ZVEZDI SE NIJE PROSLAVIO: Amerikanac sada potpisao za Sakramento

Novosti online

10. 09. 2021. u 09:45

DOSKORAŠNjI centar Crvene zvezde Emanuel Teri potpisao je desetodnevni ugovor sa Sakramento Kingsima

У ЗВЕЗДИ СЕ НИЈЕ ПРОСЛАВИО: Американац сада потписао за Сакраменто

FOTO: KK Crvena zvezda

U Crvenoj zvezdi nije uspelo, ajde da probamo u NBA! Zanimljiv put prošao je prošlosezonski centar srpskog velikana Emanuel Teri, koji je u Beograd stigao kao ogromno pojačanje za reket Saše Obradovića, ali se posle kratkog vremena ispostavio kao još jedan u nizu promašaja. 

Pamtiće ga delije po atraktivnim zakucavanjima, sjajnim fizičkim predispozicijama, ali ono što je u Beogradu tokom dva meseca u crveno-belom dresu pokazao daleko je od evroligaškog nivoa. Ipak, u NBA ligi ne misle tako, pa je Emanuel Teri sinoć potpisao ugovor sa Sakrameto Kingsima. 

Istina, reč je o desetodnevnom ugovoru koji je Teri zaslužio igrajući u letnjoj ligi za Kingse. Zanimljivo, centar je sa Kingsima ove sezone postao i šampion u letnjoj ligi i tako zaslužio šansu u Sakramentu. 

Teri je po povratku u NBA ligu igrao za Agvu Kalijente, razvojni tim Los Anđeles Klipersa, bio je i više nego dobar. Beležio je dabl-dabl u proseku i zaslužio poziv Sakramento Kingsa koji su mu dali šansu da se pokaže u Letnjoj ligi, a on je to iskoristio na sjajan način. 

Dobio je Teri, zasada, desetodnevni ugovor, ali su Kingsi pokazali ozbiljnost kada su preuzeli i njegov ugovor u G-ligi, te će, ukoliko ne zadovolji potrebe u NBA, moći da nastupa za njihov razvojni tim - Stokton Kingse. 

Podsećamo, on je stigao u Crvenu zvezdu posle fantastične sezone u Hapoelu Jerusalima. U Evroligi je prosečno beležio 5,5 poena i 4,4 skoka, dok je u ABA ligi stigao do 7 poena i 4,6 skokova. Nedovoljno za igrača njegovog kalibra, te je posle samo dva meseca usledio rastanak na obostrano zadovoljstvo. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)