ČOVIĆ OTVORENO O SVEMU: Željko Obradović mi je veliki prijatelj, Saša Obradović me razočarao, dotakao se i sina Filipa (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2021. u 12:34

PREDSEDNIK KK Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o mnogim temama. Dotakao se Željka Obradovića koji mu je veliki prijatelj, Saše Obradovića koji ga je razočarao, ali i sina Filipa koji je završio karijeru.

ЧОВИЋ ОТВОРЕНО О СВЕМУ: Жељко Обрадовић ми је велики пријатељ, Саша Обрадовић ме разочарао, дотакао се и сина Филипа (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Popularni Žoc se vratio u Partizan, a prvi čovek crveno-belih istakao je da je Obradović njegov drug.

- Željko Obradović je jedan od najboljih ako ne i najbolji trener u košarci. Veže nas izuzetno prijateljstvo. To ne znači da treba da se predamo i kažemo stigao Željko u Partizan i sve je gotovo. Ovo nam je dodatna motivacija. Maksimalno se koncetrišemo na teren, i jedan deo koncentracije ostaviti i van terena. Naš odnos se ne može poremetiti. Ako se nastave divljanja navijača, verujem da će Željko reagovati, što ranije nije bio slučaj. Što se mene tiče, ja ću uvek odreagovati – rekao je Čović za "BiHbasket".

Nebojša Čović: Pogodilo me razočaranje sa Sašom Obradovićem

Takođe, prokomentarisao je Sašu Obradovića, kome Crvena zvezda duguje još 100.000 evra od predviđenih 650.000.

- Najviše me pogodilo ogromno razočaranje sa Sašom Obradovićem. On nas direktno košta 650.000 evra. Nije on pao s neba, mi smo ga doveli. Tek nisam očekivao da će naplatiti za četiri meseca maltene ceo svoj ugovor. To je ponajmanje što smo mogli očekivati. To je za mene jedno novo iskustvo, čovek se uči dok je živ. Nisam kontaktirao sa Obradovićem, kontaktirao ga je direktor Filip Suntrulić. Nisam mogao sebi da dozvolim sebi takav kontakt. Za mene je on igračka legenda kluba. Kada prestanete da igrate vi menjate teren, gde su druga pravila, znanja i škole.

Za Filipa je rekao da je imao problem što je njegov sin, kao i da treba da gradi trenersku karijeru.

- Jedan od ključnih razloga je to što nosi prezime Čović, što sam mu ja otac. Pljuvanje po mojoj supruzi, mom sinu. Tu se ništa nije desilo slučajno. Mnogi su bili zato plaćeni za naše nevolje. Nisam delio njegovo mišljenje. On je vrlo kvalitetan igrač. Ja sam mu bio najteži kritičar. On nikada ništa nije dobio na protekciju. Jer ni njegova majka i otac ništa nisu dobili na protekciju u životu. On je sečen i od menadžera, to ostavljam njima na savest. Nije hteo da me posluša, ja tu nisam želeo da vršim pritisak da nastavi da igra. Nažalost, otišao je iz košarke. Moja je želja da Filip počne da radi trenerski posao. Video sam da ima taj osećaj. Međutim, to ne dolazi u obzir. Negde u njemu je ostao segment razočaranja - poručio je Čović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024