MANJI OD PARTIZANOVOG: Čović otkrio detalje Zvezdinog budžeta za ovu sezonu

Novosti online

29. 08. 2021. u 11:18

PREDSEDNIK Crvene zvezde Nebojša Čović izjavio je da je zbog korona krize klub sa Malog kalemegdana bio prinuđen da smanji budžet.

МАЊИ ОД ПАРТИЗАНОВОГ: Човић открио детаље Звездиног буџета за ову сезону

foto: Tanjug/Milica Nikolić

Čović je, gostujući u jutarnjem programu televizije Prva pričao o Crvenoj zvezdi i svom novom mandatu u klubu na mestu predsednika, ali i o budžetu kluba za novu sezonu.

On je takođe potvrdio da će vakcinisani navijači imati popust za kupovinu sezonskih karata.

Podsetimo, u subotu je predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio da je budžet crno-beli 6 miliona evra.

- Naš bruto budžet 5 miliona i 100 hiljda evra, a to nisu samo naknade igrača već i za menadžersku proviziju, plaćanje stanova igračima i kola. Tu spadaju i ugovori o radu i ugovor o naknadi i svi su određeni određenim poreskim ugovorima.

- Tačno je da dugujemo 30 miliona dinara za PDV i to je zbog korona udara.  Sve te priče oko dugovanja su netačne jer je njima pridotata dug bivše zvezde koja su rešena UPPR-om.- istakao je Čović i dodao:

- Čeka nas još jedna teška sezona. Prošle godine smo planirali 250.000 evra budžet za putovanja, a potrošili smo 750.000. Planisrali smo od karata , Kad se sve sabere deficit od prošle sezone je oko 3 miliona evra. Uzeli smo sve što može da se uzme, tri trofeja. Ukupno od kada je ovo rukovodstvo Zvezde uzeli smo 17 trofeja, ne računajući mlađe selekcije - objasnio je Čović i dodao:

- Vakcinisani će imati značajne popuste za kupovinu sezonskih karata, ali i za dnevne karte. Što se tiče utakmica, od 17 utakmica Evriolige 7 igramo u Areni, a 7 u Pioniru, dok su 3 utakmice otvorene i videćemo šta će biti jer se preklapaju sa planiranim koncertima Ane Bekute, Bore Čorbe i Zorice Brunclik.

- Nadam se da ćemo naći da uskladimo vreme da pomerimo termine kod Evrolige i da nađemo zajednički jezik. Jer verujem da su i oni zvezdaški orjentisani - objasnio je predsednik Zvezde.

Na kraju je rekao da će do polovine septembra odlučiti da li ostaje na čelu Zvezde:

- Odluko o tome će doneti zdravstveno stanje, odnosno lekari. Nisam još u toj formi da mogu da vodim klub. Ja nisam onaj koji će samo da priča o nečemu, već mora da radi. Negde do sredine septembra ću doneti odluku oko kandidature, ali klub svakako funkcioniše odličn - zaključio je Čović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)