BOGDAN BOGDANOVIĆ U SVOM GRADU ORGANIZUJE TRADICIONALNI KAMP: Želimo da pomognemo deci da ostvare svoje snove (VIDEO)

Č. V.

23. 08. 2021. u 14:37

BOGDAN Bogdanović se nalazi u Beogradu. Povod za boravak u glavnom gradu Srbije je sjajan. Košarkaški kamp, čiji je osnivač član Atlanta Hoksa, otvoren je, pa će mladi igrači imati priliku da uče uz majstora igre pod obručima.

БОГДАН БОГДАНОВИЋ У СВОМ ГРАДУ ОРГАНИЗУЈЕ ТРАДИЦИОНАЛНИ КАМП: Желимо да помогнемо деци да остваре своје снове (ВИДЕО)

FOTO: Adidas

Deci će sigurno mnogo značiti da upijaju znanja od nekog ko deli lekcije na NBA terenima. Kamp BB će se održati na terenima na Kalemegdanu od 27. do 29. avgusta.

Tim povodom reprezentativac Srbije je održao konferenciju za medije i govorio je o kampu.

- Sada sam tu u nekoj drugoj ulozi, kao učitelj i trener, ali i dalje imam slobodu da se igram, tako da je jako zanimljivo i iz ove perspektive. U takmičarskim delovima kampa vidim i strast među njima, svi pokažu karakter i vidim želju u njima - počeo je priču 29-godišnji Beograđanin.

Zanimljivo pitanje je bilo da li bi neko od "klinaca" mogao da ugrozi Bogdana?

- Ima par njih koji mogu da imaju dobar dan, ali su daleko – našalio se Bogdanović.

Sjajni šuter je istakao i koja je svrha kampa.

- Kao i svake godine, poenta je da svi uživaju i da imaju lepo sećanje sa kampa, da uživaju taj vikend. Moja vizija kampa je da to ne treba da traje predugo, uklopili smo se u ovo moderno doba, verovao sam da to može da bude takmičarska varijanta, jer je to ono zbog čega treniraš i radiš. Ovo je sjajna prilika za njih da se pokažu na malo većoj sceni - objasnio je Bogdanović, te dodao:

FOTO: Adidas

- Nastaju tu i velika prijateljstva, sigurno je da svi nose lepa iskustva. Vratim se u svoje detinjstvo i setim se kako je meni bilo u kampovima, bio sam i na Kališu i bilo mi je jako zanimljivo. Želeo sam da budem u masi klinaca, da se borim, da se takmičim, susretao sam se sa njima i kasnije. I moj cilj je sada da nastavim tu priču, osećam odgovornost, osećam da mogu da motivišem sve ove klince. Naša želja je da pružimo najbolje košarkaško iskustvo svakom mladom igraču koji je deo kampa i da dobiju šansu da napreduju, da budu najbolja verzija sebe, da dobiju nove patike, opremu, budu okruženi profesionalnim košarkašima i iskusnim trenerima koji brinu o njima. Deca su u odličnim rukama i ostaje im samo da se igraju i rade ono što najviše vole, a to je košarka. Nadam se da će im kamp dati dodatni podstrek da nastave da treniraju i da jure svoje snove.

Bogdanović je ostao zagonetan na pitanje o tome koji košarkaši će biti gosti kampa. Ostavio je to kao iznenađenje.

- Prethodnih godina nam je bilo malo lakše, jer je dosta njih bilo u gradu, ali sada je većina igrača otišla. U komunikaciji smo, pokušavam da ih dovedem, ali videćemo - neka to zasada ostane iznenađenje.

FOTO: Adidas

Neizbežno pitanje bilo je i šta misli o Partizanu. Na klupu crno-belih se vratio Željko Obradović koji je trenirao Bogdana u Fenerbahčeu. Ponovio je ono što je obećao, da će se jednog dana vratiti u Partizan, ali da još uvek ne zna kada će to biti.

- Ovo nikada neću zaboraviti i jednog dana sigurno ću se vratiti u Partizan. Lepo je doći na trening Partizana, nisam davao izjave, bilo je prijateljski. Nema potrebe pričati o mojoj ljubavi. Imam još tri godine ugovora. Znam šta sam obećao, videćemo kada - rekao je Bogdanović i dodao:

- Otišao sam kod Željka da bih došao na taj veći nivo znanja i svega ostalog. Verujem u njega. Igrači će se adaptirati.

Bogdan je dobio izazov od mladih učesnika kampa. Jedan je bio da pogodi dve trojke iz mesta, a drugi da vrti loptu na jednom prstu 20 sekundi.

Na snimku ispod teksta možete da vidite da li je član Atlante uspešno odgovorio na njih.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!