JOVANOVIĆ PRED ZVEZDU: Ako uđemo u njihov ritam to neće biti dobro po nas

Novosti online

10. 06. 2021. u 22:46

TRENER košarkaša Mege Vladimir Jovanović pred drugi meč finala Superlige Srbije protiv Crvene zvezde je istakao da njegovi igrači treba da izvuku pouke iz prvog susreta.

ЈОВАНОВИЋ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Ако уђемо у њихов ритам то неће бити добро по нас

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Navodi da pre svega energetski moraju da budu na mnogo većem nivou nego u utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Ponoviću neke bazične stvari, ali koje su opet jako bitne za predstojeću utakmicu, kao što su bile i za prethodnu. Intenzitet kontakta, ne samo u odbrani, već i u napadu, mora da bude na najvišem mogućem nivou – rekao je Jovanović, prenosi sajt kluba.

Mega je u prvi meč izgubla veoma ubedljivo - 98:69 i ukoliko Crvena zvezda sutra trijumfuje postaće šampion Srbije. Veliki problem u utakmici broj jedan za Megu bio je broj ofanzivnih skokova koji su imali crveno-beli.

- Sa tih 10 koje su imali u prvoj četvrtini, utakmica je otišla u pogrešnom smeru za nas. Kontakt, obavezna kontrola skoka i da u svakom trenutku što se tiče napada znamo šta hoćemo i da ne uđemo u ritam Zvezde, jer to onda neće biti dobro po našu ekipu – istakao je strateg Mege i dodao:

– U svakom slučaju, treba da izvučemo pouke iz prethodne utakmice i da se pokažemo u boljem svetlu, pre svega, energetski da izgledamo bolje - zaključio je Jovanović.

Kapiten Mege Milenko Tepić je naglasio da je Zvezda u prvom duelu bila bolja u svakom segmentu igre.

- Nismo sebe doveli u situaciju da možemo da igramo smislene i organizovane napade, dok su s druge strane oni izgradili samopouzdanje skokovima u napadu i pretvorili ih u dosta pogođenih šuteva za tri poena – rekao je Tepić.

On smatra da će klub sa Malog Kalemegdana igrati sutra isto ili slično kao u prvoj utakmici.

– A naša prva i osnovna stvar je da im odgovorimo na pravi način, da budemo čvršći u kontaktu, bolji u zagrađivanju, da ne gubimo glavu i da ulazimo u napade s jasnom idejom i ciljem kako da dođemo do poena. Ako uspemo u tome, možemo da očekujemo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Moramo da napravimo veliki iskorak u mentalnom pristupu utakmici i čvrstini sa kojom ćemo se sigurno suočiti, moramo da toga budemo svesni, da prvo to ispravimo pa ćemo da vidimo za dalje – poručio je kapiten Mege.

Utakmica Mega – Crvena zvezda igra se sutra od 20.00 u Hali “Mega Factory”, bez prisustva publike.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)