JOKIĆEV USPEH RAVAN JE NOVAKOVOM: Ratko Varda govorio o MVP tituli bivšeg saigrača

Novosti online

09. 06. 2021. u 13:29

NIKOLA Jokić je izabran za MVP-ja NBA lige, a o velikom uspehu Srbina govorio je bivši košarkaš Ratko Varda, koji je svojevremeno bio saigrač Jokiću u Megi.

ЈОКИЋЕВ УСПЕХ РАВАН ЈЕ НОВАКОВОМ: Ратко Варда говорио о МВП титули бившег саиграча

Foto: Nebojsa Parausic

Varda je za "Meridian sport" govorio o uspehu centra Denvera. 

-Ovo je trenutak za uživanje, ali ne samo Nikola da uživa, već cela srpska košarka, srpski sport… Trenutak sličan onom kada je Novak Đoković dospeo na mesto na kojem je sada. Svaki komentar je suvišan, počeo je Varda.

Prekaljeni gorostas zna kako je igrati u NBA ligi. 

-Kada pričamo o američkom sportu uopšte, ne samo košarci, tačno je da stranci moraju da pruže više. Ali sa druge strane, kada se neko dokaže, onda nema prepreke… U sportu se ne gledaju neke stvari, kao u politici. Ceni se samo kvalitet i na ovakve odluke više ništa ne utiče. I sama sa koje je Nikola došao daje ovom uspehu veću težinu. Vidi se da su tada pogrešili kada su ga tako nisko postavili na draftu. Postao je prvo koji je iz druge runde došao do MVP priznanja.

Dosta se u konkrenciji za MVP nagradu govorilo o Džoelu Embidu... 

-Bez obzira na sve, ja sam se iskreno nadao da će da bude izabran, ali je bilo “samo da prođu prvu rundu plej-ofa”. Nagrada se uvek dodeljuje kada plej-of počne. I to je bila poslednja prepreka. Kada su prošli Portland, onda je već bilo za očekivati. Samo je pokupio ono što je zaslužio, rekao je Varda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati