JOKIĆ U SVOM MANIRU: Nisam mislio da ću biti NBA igrač, a ne MVP

Novosti online

09. 06. 2021. u 07:54

KOŠARKAŠ Denvera Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige.

ЈОКИЋ У СВОМ МАНИРУ: Нисам мислио да ћу бити НБА играч, а не МВП

AP Photo/David Zalubowski

Denver je 2014. godine izabrao Jokića kao 41. pika na draftu i srpski centar je najslabije rangirani igrač sa drafta koji je dobio nagradu za MVP lige.

- Da budem iskren, nisam mislio da ću biti NBA igrač, a ne MVP. Kada sam počeo da igram košarku kod kuće, moj cilj bio je da igram Evroligu, pošto je to bila najbolja liga najbliža mojoj zemlji, rekao je Jokić.

Jokić je u glasanju dobio ukupno 971 poen, drugi po broju glasova bio je Džoel Embid iz Filadelfije sa 586, a treći je bio Stefen Kari iz Golden Stejta sa 453 poena.

Centar Milvokija Janis Adetokunbo bio je četvrti sa 348 poena, a Kris Pol iz Finiksa dobio je 139 poena, što mu je bilo dovoljno za peto mesto.

- Ovo je veliko dostignuće, ali uvek volim da kažem da nisam samo ja zaslužan. Došao sam ovde pre šest godina i sazrevao sam, organizacija je sazrevala, stručni štab, saigrači. Nisam ovo mogao sam da postignem. Ovo je individualna nagrada, ali su svi uložili napor, dodao je 26-godišnji centar iz Sombora.

U šestoj sezoni u NBA ligi Jokić je odigrao sve utakmice - 72 i u proseku je postizao 26,4 poena, uz 10,9 skokova, 8,4 asistencija uz 1,32 ukradenih lopti za 34,8 minuta po utakmici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri