PARTIZAN IZBORIO MAJSTORICU: Crno-beli u sjajnoj atmosferi pobedili Megu

Novosti online

03. 06. 2021. u 20:56

PARTIZAN se revanširao Megi i pobedio u drugoj utakmici polufinala Superlige Srbije sa 81:77 te izborio majsoricu koja će odlučivati o putniku u finale.

ПАРТИЗАН ИЗБОРИО МАЈСТОРИЦУ: Црно-бели у сјајној атмосфери победили Мегу

foto: ABA liga

Crno-beli su prvi put ove sezone imali pravu podršku sa tribina pošto su navijači bili u Hali sportova "Ranko Žeravica" i bodrili svoje ljubimce.

 

Baš kao i prošli meč i ovaj je loše počeo po izabranike Aleksandra Matovića koji su posle prvih 10 minuta bili u zaostatku od 13 razlike - 12:25.

Ipak, od tog momenta Partizan je odigrao dobro, posebno drugi perod koji su crno-beli dobili sa 28:13.

Prvi deo meča obeležilo je i fantastično zakucavanje centra domaće ekipe Andrije Stepanovića koji je stavio na poster Filipa Petruševa.

 

Drugo poluvreme proteklo je u izjednačenoj borbi, a Partizan je prelomio u finišu susreta kada je trojku iz ugla pogodio Rade Zagorac za plus sedam - 80:73. Mega je pokušala da preokrene, ali je sve dileme otklonio Nemanja Dangubić koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja nakon nesporske greške Filipa Petruševa.

Klub iz Humske je do pobede predvodio Erik Mika sa 19 poena, Nemanja Dangubić je dodao 14. Kod Mege je najbolji bio Marko Simonović sa 15, dok je Filip Petrušev postigao 13.

Treći meč ovih rivala na programu je u subotu. Inače, pobednik ove serije u finalu će igrati protiv boljeg iz susreta Crvena zvezda - Borac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije