DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO URADIO? Dragan Stojković Piksi i potez pred Srbija - Brazil koji drugima ne bi pao na pamet (VIDEO)

Novosti online

23. 11. 2022. u 20:41

SVETSKO prvenstvo u fudbalu donosi svakog dana uzbuđenja, a "samo što nije" na red došao i glavni događaj za nas: meč Srbija - Brazil u 1. kolu grupe G. Uoči te utakmice selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi izveo je jednu nesvakidašnju bravuru. Ali, ne na terenu.

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДА ЈЕ ОВО УРАДИО? Драган Стојковић Пикси и потез пред Србија - Бразил који другима не би пао на памет (ВИДЕО)

Printskrin: RTS

Podsetimo, strateg reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je vrlo zanimljivu konferenciju za štampu, a jedan njen segment je, kako vreme odmiče, sve neverovatnije.

Naime, u "moru" pitanja koja su bila upućena njemu i kapitenu našeg državnog tima, Dušanu Tadiću, jedno je delovalo isključivo kao šaljivo. Ali...

Jedan od pristunih novinara je, naime, rekao sledeće:

- Selektore, imao sam priliku da razgovaram sa nekoliko Japanaca koji su došli na Svetsko prvenstvo. Svi su vas pozdravili, poželeli da pobedite sutra 3:0 (Brazil), da se sretnete (s Japanom) u finalu Svetskog prvenstva i da onda preuzmete reprezentaciju Japana...

- Je l' tako? - upitao je Piksi, pa dodao nešto što nikome drugome ne bi palo na pamet, jer su Japanci igrali sa moćnom Nemačkom, koja uvek i svuda važi za favorita, naročito na velikim takmičenjima: - Prvo nek' oni dobiju Nemačku danas, pa ćemo lako za nas posle.

Takav optimizam, pomisao da Japanci uopšte mogu da izbegnu poraz, a kamoli još i da pobede "pancere", verovatno nije bio ni široko rasprostranjen u "zemlji izlazećeg sunca", ali - Piksi je, očigledno, ne samo iz svoje ljubavi prema Japanu, rekao šta je rekao.

A nedugo po okončanju pomenute konferencije za štampu upravo se i desio senzacionalan preokret Japana protiv Nemačke, začinjen trijumfom koji je Stojković i "prizvao".

Selektor "orlova" je, inače, na ono pitanje dodao i sledeće:

- Hvala vam na lepim željama. Znate ceo istorijat, moj sa Japanom, tako da... bilo bi suvišno da dam bilo kakav komentar. Kako oni nama i meni žele sve najbolje, tako i ja njima isto želim sve najbolje na ovom Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)