VELIKI SKANDAL PRED MUNDIJAL: Katar optužen da plaća lažne "navijače" da bodre učesnike? Oglasile se vlasti (VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2022. u 22:46

U NEDELjU počinje najveća fudbalska smotra na svetu - Mundijal u Kataru, a iako turnir još nije počeo prate ga razni skandali.

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ ПРЕД МУНДИЈАЛ: Катар оптужен да плаћа лажне навијаче да бодре учеснике? Oгласиле се власти (ВИДЕО)

FOTO: Printskrin/Jutjub/The Star

Širom društvenih mreža već danima kruže klipovi raznih "navijača" država učesnika.

Ono što fudbalskim sladokuscima upada u oko jeste da se na paradama posvećenim reprezentacijama često nalaze jedni isti ljudi, a zanimljivo je da je većina njih iz Katara i Indije.

Tako su viralni postali snimci "navijača" Brazila, Argentine, Nemačk,e Danske, Belgije, a ono što je posebno zanimljivo, iz dana u dan, menjaju se dresovi, ali ne i oni koji učestvuju u paradama.

FOTO: Printskrin/Jutjub/The Star

Zato su navijači krenuli da sumnjaju u to da organizator turnira plaća "lažne navijače" kako bi upotpunili atmosferu na ulicama, jer navodno dosta navijača je odlučilo da prvenstvo u Kataru bojkotuje zbog velikog broja nastradalih radnika tokom izgradnje stadiona.

Stvari su otišle toliko daleko da je i Vrhovni komitet Katara morao da reaguje na te tvrdnje.

-Veliki broj "novinara i komentatora" na društvenim mrežama tvrdi da su klipovi navijača zapravo lažni i da na njima nisu navijači, već uljezi. Smatramo te tvrdnje razočaravajućim. Dva dana ostalo je do početka FIFA svetskog prvenstva u Kataru, a iscčekivanje ključa među navijačima. Navijači brojnih reprezentacija Katar nazivaju svojim domom i doprineli su da lokalna atmosfera dostigne vrhunac organizujući parade širom zemlje i na taj način dočekujući brojne goste, navode iz Komiteta.

Vama ostavljamo da sami presudite, pogledajte:

Podsetimo, pre dva dana napadnuti su na ulici i novinari danske televizije koji su imali svu potrebnu dokumentaciju da budu na ulici i snimaju atmosferu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)