SRBIJA GAZI, BRAZIL NEKA SE PAZI! "Orlovi" pregazili rivala i poslali moćnu poruku pred Mundijal u Kataru

A. I.

18. 11. 2022. u 18:19 >> 18:20

FUDBALERI Srbije su u generalnoj proveri pred Svetsko prvenstvo igrali protiv reprezentacije Bahriena i ubedljivo slavili rezultatom 5:1 (1:1). Bilo je to odlično izdanje pulena Dragana Stojkovića Piksija pred put u Katar gde Srbija igra na Svetskom prvenstvu.

СРБИЈА ГАЗИ, БРАЗИЛ НЕКА СЕ ПАЗИ! Орлови прегазили ривала и послали моћну поруку пред Мундијал у Катару

FOTO: Tviter/Fudbalski savez Srbije

Dragan Stojković Piksi je "orlove" doveo u Bahrein kako bi se pred početak Svetskog prvenstva privikli na uslove koji ih čekaju, a misije je više nego bila uspešna.

Već u 8. minutu iz prvog pravog napada poveo je tim Srbije. Nemanja Gudelj oboren je pred šesnaestercem, a odgovornost je preuzeo kapiten Dušan Tadić. Odlično je izveo prekid, poslao loptu pod prečku Džafara koji je "paradom" ulepšao njegovu majstoriju.

Stefan Mitrović je potom u 15. minutu u svom šesnaestercu bespotrebno oborio igrača Bahreina, a Helal je realizovao najstrožu kaznu i sa penala poravnao na 1:1.

Do kraja poluvremena, Srbija je strpljivo šansu čekala iz kontri, u dva navrata umalo je Luka Jović izbegao ofsajd zamku, a potom u 44. minutu imao veliki promašaj.

Dušan Tadić je maesteralno pronašao Filipa Mladenovića, a ovaj odmah poslao loptu na drugu stranu gde ju je u padu zakačio Luka Jovićkoji nije imao sreće, te je ona završila kraj stative već savladanog golmana Bahreina.

FOTO: FSS

Srbija je nakon nešto lakšeg treninga u prvom poluvremenu, u drugom zaigrala znatno bolje. Već u 50. minutu ponovo je vodila reprezentacija naše zemlje. Odlično je Dušan Vlahović proigrao Tadića, koji je pobegao rivalu nakon odličnog prijema, a potom je i savladao Saeda Džafara za 2:1.

Revanširao mu se Dušan Tadić već u narednom napadu, proigrao je napadača Juventusa koji je uvećao prednost Srbije na 3:1.

Novu šansu Srbija je imala već u 64. minutu. Vrhunski centaršut uputio je Darko Lazović, priliku je imao Dušan Vlahović, okrznula je ta lopta stativu, ali sa spoljne strane.

Igrao se 76. minut, Mladenović je odličnu loptu ubacio u šesnaesterac rivala, tukao je glavom Strahinja Pavlović, pravo u prečku.

FOTO: FSS

Već 11. minuta kasnije Mladenović je ponovo uputio vrhunski centaršut, Filip Đuričić je morao samo da se pokloni i pokupi loptu. Nova asistencija Dušana Vlahovića, ovog puta proigrao je Luku Jovića za novi gol i konačnih .5:1.

Srbija će prvi meč na Svetskom prvenstvu igrati 24. novembra, protivnik će nam biti reprezentacija Brazila, meč se igra od 20 časova.

Tok meča možete pročitati u nastavku teksta:

SRBIJA - BAHREIN 5:1
(Tadić 8' 50', Vlahović 51' Đuričić 87', Jović 89' - Helal 15'p)

KRAJ MEČA

90' Dva minuta produžen je meč.

89' Elegantno je Jović krunisao lepu akciju novim golom. Nova asistencija Dušana Vlahovića.

PROČITAJTE JOŠ: RAPSODIJA SRBIJE: "Orlovi" postigli još dva gola u finišu utakmice sa Bahreionom (VIDEO)

89' GOL SRBIJA

87' Vrhunski prodor Mladenovića, još bolji centaršut, poklonio se fudbaler Sampdorije Filip Đuričić za novi gol.

87' GOL SRBIJA!

82' Zapretio je napadač domaćeg sastava, šutirao je iz srca šesnaesterca, odlično brani Milinković Savić.

80' Novi odličan pokušaj Vlahovića, ponovo brani Džafar.

79' Nikola Milenković je mesto na terenu prepustio Strahinji Erakoviću.

76' PREČKA - Dobru loptu dobio je Pavlović nakon kornera Mladenovića. Pogodio je okvir gola.

72' Ben Adibi je imao vrhunsku poruku nakon ubacivanja po strani, dobio je na desetak metara loptu, šutirao preko gola.

FOTO: FSS

68' Briljantan potez Lazovića koji je izbacio protivničkog igrača dobrim driblingom, uputio je centaršut,a  dobro reaguje golman domaćina.

64' Vrhunski centaršut Darka Lazovića, priliku je imao Dušan Vlahović, Okrznula je ta lopta stativu, ali sa spoljne strane.

PROČITAJTE JOŠ: BLICKRIG SRBIJE: "Orlovi" za minut postigli dva gola (VIDEO)

60' Nakon postignutih golova preti Srbija u dva navrata po desnoj strani, dobro se brani domaćin.

51' Revanširao mu se Tadić za odličnu asistenciju, a Vlahović egzibicijom uvećava prednost Srbije.

51' GOL SRBIJA

50' Vlahović je fantastično proigrao Dušana Tadića, koji nakon odličnog prijema dobija priliku za šut, novi gol, novo vođstvo.

50' GOL SRBIJA!

FOTO: Tviter/Fudbalski savez Srbije

46'  Nastavljen je meč u Bahreinu. Vlahović je ušao na teren umesto Andrije Živkovića. Gudelj se preselio na poziciju štopera.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

45' Jedan minut produžen je prvi deo meča.

44' Neverovatan promašaj Jovića. Tadić je sjajno proigrao Mladenovića, koji baca na drugu stranu, a Jović u klizećem utrčavanju ne zahvata loptu na najbolji način - kraj gola.

43' Pokušali su desnom stranom ponovo da probiju gosti, Strahinja Pavlović je odlično reagovao, otklonio je opasnost.

38' Oboren je Mladenović kraj šesnaesterca, skraćeni korner izveo je Gudelj, dobro je odbranio Džafar njegov snažan šut.

32' Lepa prilika za Srbiju, Al Haem je u presudnom momentu uspeo da oduzme loptu Luki Joviću koji je utrčao u šesnaesterac.

30' Pad ritma na obe strane, igra se prevashodno na sredini terena, između dva šesnaesterca, a domaćin pokušava presingom da natera četu Dragana Stojkovića na grešku, za sada im to ne polazi za rukom.

FOTO: Tviter/Fudbalski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ: MAJSTORIJA DUŠANA TADIĆA: Srbija fantastičnim golom kapiten povela protiv Bahreina (VIDEO)

21'  Drugi put na večerašnjem meču Luka Jović bio je u ofsajdu nakon dodavanja saigrača. Napadač Fiorentine pokušava sve vreme da se probije iza odbrane, ali ga za sada čitaju defanzivci Bahreina koji se shodno njegovom kretanju dobro postavljaju.

17' Osokoljeni su domaći igrači postignutim golom, te vrše presing na zadnju liniju Srbije.

15' Helal je poslao loptu u jednu stranu, Vanju Milinković-Savića u drugu.

15' GOL BAHREIN!

14' PENAL ZA BAHREIN! Mitrović je postavio nogu, oborio je Madara koji je pokušao da probije po desnoj strani. Kazneni udarac za domaćina.

8' KAKAV GOL TADIĆA! Vezista je vrhunski izveo prekid, preko živog zida, golmana rivala i prečke!

8' GOL SRBIJA!

7' Oštar faul nad Gudeljem, Al Malut je nekontrolisano reagovao, oborio reprezentativca Srbije pritom.

6' Mladenović je odlično proigrao po levoj strani, potom i Tadić na suprotnoj, oba puta lopta prolazi kroz peterac.

4' Očekivano, inicijativa na strani Srbije, za sada "orlovi" imaju loptu u svom posedu, ali usled početnog ispitivanja nema većih uzbuđenja.

1' Meč u Bahreinu je počeo. Prvi napad imala je Srbija, Ilić gubi loptu.

UOČI MEČA

Sastav Srbije

Srbija (3-4-3): V. Milinković-Savić - Milenković, Mitrović, Pavlović - Mladenović, Gudelj, Ilić, Živković - S. Milinković-Savić, Tadić, Jović.


Rezerve: Dmitrović, Rajković, Eraković, Veljković, Maksimović, Radonjić, Babić, Vlahović, Račić, Đuričić, Lazović, Grujić.

Bahrein (3-5-2): Džafar – Hasan, Alhajam, Isa – Said, Madan, Almalud, Haram, Alšaik – Marhun, Jusuf.

Naši fudbaleri krenuli su put stadiona.

Jedan trening održala je Srbija pred put u Bahrein, a kako je on izgledao pogledajte ovde:

Srbija na današnjem meču neće moći da računa na Aleksandra Mitrovića, Filipa Kostića i Sašu Lukića, dok će ostali igrači biti na raspolaganju Draganu Stojkoviću Piksiju.

Reč selektora Srbije - Dragan Stojković Piksi: Da ostavimo što bolji utisak na terenu.

- Bahrein je reprezentacija sastavljena uglavnom od igrača iz domaćeg šampionata, poštujemo ih, ali ćemo ići na pobedu. Ovo je samo prijateljska utakmica i najvažnije za naš tim je da se niko ne povredi, izjavio je Stojković.

Selektor je istakao da će ekipa želeti da još jednom pokaže da je zaslužila da bude učesnik Mundijala u Kataru.

- Sjajna prilika za sve nas, veoma sam srećan jer prvi put imam priliku da boravim u Bahreinu i želim sa svojim momcima da ostavim što bolji utisak na terenu - istakao je Stojković.

Ubrzo posle ovog meča kreće i Mundijal, Srbija će se boriti za prolaz iz grupe "G". Tamo prvo igra sa Brazilom 24. novembra u 20 časova (po našem vremenu).

Onda 28. novembra igra protiv Kameruna u 11 časova, pa je poslednji meč u grupi protiv Švajcarske zakazan za 2. decembar od 20 časova.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)