SRBIJA ĆE GLEDATI FUDBALSKO ČUDO U KATARU: Zavirite u velelepno zdanje na kom će "orlovi" ići na megdan Brazilu (VIDEO)

Novosti online

16. 11. 2022. u 21:37

NEKI stadioni se mogu smatrati istinski građevinskim čudima, u jedno takvo će se uskoro uveriti svi u Srbiji kada reprezentatacija naše zemlje u svom prvom meču na Svetskom prvenstvu odmeri snage sa Brazilom.

СРБИЈА ЋЕ ГЛЕДАТИ ФУДБАЛСКО ЧУДО У КАТАРУ: Завирите у велелепно здање на ком ће орлови ићи на мегдан Бразилу (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Srbija Mundijal u Kataru otvara 24. novembra, za rivala će izabranici Dragana Stojkovića imati jednu od najboljih svetskih selekcija i jednog od favorita za osvajanje Mundijala.

Utakmica između popularnih "orlova" i "karioka" igraće se na Lusail stadionu od 20 sati po centralnoevropskom vremenu. Dakle, idealan termin za pravu fudbalsku poslasticu. 

Iako Brazil i Srbija imaju velike zvezde u svojim timovima koji igraju na najboljim evropskim stadionima, onaj u Kataru će ih definitivno impresionirati. 

Stadion Luisail je po izboru mnogih možda i najlepši od svih stadiona koji su izgrađeni za potrebe Mundijala. Ima oblik kape koju nose muškarci u islamskom svetu i najveći je od svih u Kataru.

Kapacitet stadiona je 80.000 sedećih mesta, a njegova izgradanja je koštala vrtoglavih 770 miliona dolara, pa i ne čudi zašto izgleda fenomenalno.

Inače, na ovom stadionu biće odigrano čak deset utakmica uključujući i veliko finale koje je zakazano za 18. decembar.

Izgradnja je počela 2017. godine i trajala je četiri godine. Nakon testiranja dobio je pet zvezdica i spada u grupu najmodernijih na svetu.

Stanovnici Katara se već duži period suočavaju sa ozbiljnim optužbama za kršenje ljudskih prava. Tokom izgradnje infrastrukture za potrebe Svetskog prvenstva poginulo je više od 6.000 radnika, međutim uprkos brojnim smrtnim slučajevima turnir će se održati kako je i planirano.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)