"NOVOSTI" SAZNAJU: Sjajne vesti za Srbiju, Mitrović napada Brazil

N. ILjUKIĆ

16. 11. 2022. u 20:42

ALEKSANDAR Mitrović će napasti Brazil! Najbolji strelac u istoriji svih naših reprezentacija će biti u špicu Srbije na mundijalskoj premijeri protiv "karioka", a samo je pitanje za selektora Dragana Stojkovića, koliko će minuta najubojitiji igrač "orlova" da provede na terenu stadiona "Lusail" 24. novembra od 20.00.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Сјајне вести за Србију, Митровић напада Бразил

FOTO: FSS

Tada je na programu prvi meč našeg tima na 22. Svetskom fudbalskom prvenstvu (20. decembar - 18. novembar).

Prema saznanjima "Novosti", Mitrović se nalazi u poslednjoj fazi oporavka od teže povrede skočnog zgloba, koju je zadobio još na pretposlednjem meču Lige nacija protiv Švedske u Beogradu 24. septembra. Igrao je sa povređenim zglobom i utakmicu u Oslu protiv Norveške, pa zatim nekoliko mečeva za Fulam i to je, nažalost, značilo da mora na odmor, mirovanje, a desetak dana se kretao uz pomoć štaka.

ALISONA VEĆ DVAPUT MATIRAO

MOŽDA danas selektor još ne zna kako ćemo sa Brazilcima 24. novembra na stadionu "Lusail", ali Mitrović zasigurno zna kako treba sa golmanom "karioka" Alisonom Bekerom. Njemu je naš as već dao dva "komada" na otvaranju sezone u Premijer ligi Engleske, u avgustu (2:2). Jednu loptu je poslao glavom iza Alisona, a drugi pogodak je bio sa bele tačke.

Stvari su bile bolje već u ponedeljak na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi, pa smo popularnog Mitra videli nasmejanog i na obe noge, pre prvog i jedinog treninga "orlova" pred polazak u Aziju. Otputovao je naš as sa ostatkom ekipe u Bahrein, uskoro će i u Katar, a što bi selektor Stojković rekao, išao bi na ovaj Mundijal i bez jedne noge...

Prema poslednjim informacijama, Mitrović će po dolasku iz Maname u Dohu, već na prvom treningu u kampu naše selekcije u subotu da trči pravolinijski, dan kasnije i sa promenom pravca. U ponedeljak, 21. novembra će odraditi i prvi kompletan trening sa ostatkom tima, što znači da će biti na puna tri treninga sa "orlovima". Minut, deset, 45, ili 90, Mitroviću je najverovatnije svejedno. On je strah i trepet za tuđe golmane, sa bilo kakvim vremenom provedenim u tuđem šesnaestercu.

Poput Mitrovića, i Dušan Vlahović, drugi golgeter naše ekipe, trebalo bi da bude na terenu već od uvodnog susreta.

Grupa G - raspored

PRVO KOLO

24. 11.  SRBIJA - Brazil 20.00

DRUGO KOLO

28. 11. SRBIJA - Kamerun 11.00

TREĆE KOLO

2. 12. SRBIJA - Švajcarska 20.00

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)