LEGENDA BRAZILA NAHVALILA "ORLOVE": Srbija ima jak tim, ne plaši se nikoga

Novosti online

16. 11. 2022. u 17:31

LEGENDARNI fudbaler Brazila Kafu biranim rečima govorio je o Srbiji, prvom rivalu "karioka" na Svetskoom prvenstvu u Kataru.

ЛЕГЕНДА БРАЗИЛА НАХВАЛИЛА ОРЛОВЕ: Србија има јак тим, не плаши се никога

FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji bek Milana i Rome je u intervjuu za "AFP" istakao da "orlove" vidi kao nezgodnog protivnika svakoj selekciji.

- Belgija, Danska, Portugal i Srbija, koliko god neverovatno zvučalo. Srbija se plasirala kao prva u svojoj grupi. Igrala je vrlo dobro u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ima snažan tim i ne plaši se da igra protiv bilo kog protivnika - rekao je Kafu.

Nije mogao među favorite da ne uvrsti aktuelne prvake sveta, reprezentaciju Francuske.

- Francuska će takođe biti vrlo jaka, kao što je bila i na prethodnom Svetskom prvenstvu. Dolazi sa krunom aktuelnog šampiona sveta i boriće se da je odbrani. Biće jedan od najvećih izazova za pobediti.

Kafu/Foto: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Veruje čuveni fudbaler da će Brazil konačno prekinuti post koji traje od 2002. godine i osvojiti šesti trofej na Mundijalima.

- Ovo je odlična prilika da se prekine evropska dominacija. Savršeno je vreme da Brazil razbije kletvu i osvoji titulu. Argentina i Selesao su dva favorita. S jedne strane, brazilski igrači dolaze posle odličnih igara u sezoni, dok s druge strane i Argentina ima veoma dobar tim. Obe zemlje imaju veliki potencijal da osvoje Mundijal. Činjenica da Brazil nije osvojio titulu 20 godina utiče pomalo na navijače i kredibilitet reprezentacije, ali mislim da se ove godine Brazil vraća.

Kada je selekcija koju sa klupe predvodi Tite, bivši reprezentativac najviše nade polaže u Nejmara.

- Sa Nejmarom u formi, imamo veoma dobre šanse da osvojimo Svetsko prvenstvo, jer on je igrač koji zaista pravi razliku na terenu. Polažemo nade u njegov talenat, ali on ne igra sam - zaključio je Kafu.

Podsetimo, utakmica Srbija - Brazil na programu je 24. novembra. Pored njih u grupi su još Kamerun i Švajcarska.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)