ORLOVI NA SKENERU: KOSTIĆ LASERSKI, GUDELJ BOMBARDER! Asovi Juventusa i Sevilje odlučili dve velika derbija, strelac i Milenković

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 11. 2022. u 19:33

PRETPOSLEDNjI vikend klupskog odmeravanja snaga pred odlazak na mundijalsku pauzu na terenima širom Evrope ponovo je protekao u znaku srpskih fudbalskih reprezentativaca!

ОРЛОВИ НА СКЕНЕРУ: КОСТИЋ ЛАСЕРСКИ, ГУДЕЉ БОМБАРДЕР! Асови Јувентуса и Севиље одлучили две велика дербија, стрелац и Миленковић

FOTO: Profimedia

Upečatljiv izostanak napadača Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića zbog, kako se trenutno čini, lakših povreda, zasenili su u nedelju uveče svojim partijama Filip Kostić i Nemanja Gudelj i direktnim doprinosom obradovali navijače svojih klubova povoljnim rezultatima u velikim derbijima.

Kostić je sa dve laserski precizne asistencije povukao Juventus ka pobedi u okršaju sa najljućim rivalom, Interom (2:0), mogao vrlo lako i do treće, ali je VAR reakcijom poništen gol Danila. Malo je nedostajalo da hitronogi Šumadinac pogotkom začini čitavo izdanje, ali je projektil srpskog fudbalera Onana krajnjim naporom odbio na stativu.

- Zadovoljan sam kako igram i želim da nastavim ovako. Bitna mi je svaka asistencija zbog samopouzdanja. Nedostaje mi Dušan, svakako bih se potrudio da mu namestim gol - istakao je Kostić za "Arenu" po završetku okršaja sa Interom.

Potom je usledilo pi tanje: "Spreman si za Katar?", a odgovor je usledio kao iz topa: - Naravno, uvek.

"Korijere delo sport", "Gazeta" i "Tutosport" čatili su ga najvišim ocenama i dodelili mu epitet igrača utakmice, dok je rimska "Republika" čitav tekst posvetila Kostiću, istakavši da je kombinacijom intuicije i prodornosti odlučio derbi Italije, kao i da se njegov preporod poklopio sa Juventusovim.

S druge strane, u jednom od najvatrenijih španskih mečeva, nišanske sprave Nemanje Gudelja bile su podešene na razarujući mod, za razliku od Filipovih, koje su plenile preciznošću. Nemanja je projektilom sa nekih 30 metara doneo bod Sevilji u gradskom derbiju protiv Betisa na stadionu " Benito Viljamarin", imao je i šut iz kolena koji je završio na prečki, dok je i u nadoknadi vremena naš reprezentativac udarcem zamalo matirao zeleno-bele, ali je Klaudio Bravo sjajno reagovao.

- Uglavnom, kada uputite udarac, znate da li je dobar. Znao sam da ide u mrežu i da je golmanu veoma teško da odbrani. Bio sam ljut na sebe kada mi je Bravo odbranio šut, jer je to bila veoma dobra prilika. Bilo je potrebno da gađam više u stranu, umesto što sam šutirao po sredini i tako olakšao golmanu posao - pomešanih osećanja je ostao Gudelj posle duela sa Betisom, srećan zbog svoje majstorije, ali i tužan što nije doneo Sevilji sva tri boda.

U strelce se na drugoj utakmici zaredom po povratku iz povrede upisao i Nikola Milenković, u trijumfu Fiorentine nad Sampdorijom Dejana Stankovića (2:0). Luka Jović odigrao je samo poluvreme u dresu "viole", ali nije uspeo da uđe u ozbiljniju priliku, dok je Filip Đuričić u dresu Đenovljana na terenu proveo svih 90 minuta. Na Apeninima do gola je stigao i Saša Lukić u porazu Torina od Bolonje (2:1).

Vanja Milinković-Savić ponovo je bio među stativama "granata", a Nemanja Radonjić na terenu 30-ak minuta. U "ligama petice" ostali su bundesligaši - Miloš Veljković je odigrao 90 minuta za Verder protiv Šalkea (2:1), dok Mašovića nije bilo na terenu. Van najjačih pet liga, na terenu su se našli Filip Mladenović i Andrija Živković, u pobedama Legije i PAOK. 

POGODIO I RISTIĆ

NIJE Mihajla Ristića bilo na prošlom spisku Dragana Stojkovića za završne mečeve Lige nacija, mučio se levi bek sa minutažom u dresu Benfike.

U pobedi lisabonskih "orlova" nad Estorilom (5:1), Ristić je proveo samo šest minuta, ali ih je obeležio sjajnim pogotkom sa distance i podsetio koliko razoran udarac ima.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)