SRBIJA ISPADA U GRUPI? Švajcarci podcenjuju Piksija i orlove

Novosti online

31. 10. 2022. u 15:40

MUNDIJAL je pred vratima, za tri nedelje zakotrljaće se "al rihla", zvanična lopta planetarne smotre fudbala. Što je početak bliži, sve je više analiza i prognoza ko će osvojiti Zlatni globus.

СРБИЈА ИСПАДА У ГРУПИ? Швајцарци подцењују Пиксија и орлове

FOTO: FSS

Statističari švajcarskog portala "Svis fudbal data" obradili su podatke sa više od 3.500 utakmica i uz pomoć njih napravili detaljne prognoze za Mundijal u Kataru.

Ako je verovati ovom superkompjuteru, svet će dobiti novog fudbalskog vladara a to će biti reprezentacija Holandije, kojoj daju nešto više od 15 odsto šansi.

Švajcarci nisu dali baš velike šanse Piksijevim orlovima, pošto Srbiji daju manje od jedan odsto, tačnije 0,8. Švajcarci napominju da je margina greške 0,62 odsto.

Štaviše, Srbija po ovom istraživanju verovatno neće proči ni grupu, pošto taj scenario ima 55 odsto šansi da se ostvari. Od toga 44 procenta otpada na treće mesto, a 11 na četvrto. Ipak, imamo 30 odsto šansi za drugo mesto u grupi, što automatski znači prolaz u šesnaestinu finala.

Dalje, 28,1 odsto šanse Srbija ima da dogura do osmine finala, 11 do četvrtfinala, skromnih 2,1 joj se daju za polufinale i 1,3 za finale.

Kad je reč o utakmicama u grupi, Srbija je autsajder protiv Brazila (16 odsto), ali i Švajcarske (27 odsto), dok je ubedljiv favorit protiv Kameruna (69 odsto).

Iako je nedavno jedno slično istraživanje "izbacilo" podatak da će se u finalu sastati Argentina i Portugal koji će i osvojiti titulu, Ronaldu i drugovima ne daju se tako velike šanse pošto su tek sedmi favoriti po ispitivanju "Svis fudbala data".

Argentina je u odnosu na ovo istraživanje slabija za samo jedno mesto i treći je favorit posle Holandije i drugoplasirane Belgije.

Zanimljivo istraživanje, a navijačima Srbije ostaje da se uzdaju u Piksija i njegove pulene i da demantuju Švajcarce i njihov superkompjuter.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)