"KANADA ĆE POBEDITI SRBIJU" Hrvati šokirani izjavama kanadskih predstavnika na žrebu: "Znate li protiv koga igrate?" (FOTO)

Novosti online

02. 04. 2022. u 09:40

UTISCI posle jučerašnjeg žreba za grupnu fazu mundijala u Kataru ne stišavaju se ni danas, a susednoj Hrvatskoj opet je naneta "nepravda epskih razmera" jer je njihovu reprezentaciju neko uporedio sa Srbijom.

КАНАДА ЋЕ ПОБЕДИТИ СРБИЈУ Хрвати шокирани изјавама канадских представника на жребу: Знате ли против кога играте? (ФОТО)

Foto: AP

Reč je o predsedniku kanadskog Premijerigaša Pacifika, Džošu Simpsonu, koji je predstavljao zemlju javorovog lista nažrebu u Dohi.

Nekadašnji fudbaler Milvola, Kajzerslauterna i turske Manise, trebalo bi da je upućen u geopolitiku Evrope pošto je na Starom kontinentu proveo celu profesionalnu karijeru. Njegov odgovor na upit da prokomentariše žreb ipak govori suprotno:

- Belgija je favorit, a Kanada će pokušati da pobedi Maroko i Srbiju!

Posle upozorenja da će "crveni" ipak igrati protiv Hrvatske, dok je Srbija dobila grupu veoma sličnu onoj iz Rusije 2018. godine, Simpson je svoj lapsus pokušao da opravda uzbuđenjem zbog žreba.

- Uh, pogrešio sam, još sam pod utiskom žreba, pa sam uzbuđen. Veoma poštujem Hrvatsku, to je divna država i iam veoma jaku reprezentaciju - pravdao se Simpson, ali Hrvati će mu teško oprostiti ovaj gaf.

FOTO: Printskrin/24sata.hr

Govoreći o favoritu grupe, Belgiji, Simpson je poručio selektoru crvenih đavola Robertu Martinezu da treba da se zabrine, pošto je Kanada ozbiljan tim što potvrđuje i prvo mesto u kvalifikacijama.

- Martinez treba da se zabrine, sto odsto. Ko god je pratio Kanadu u ovom ciklusu kvalifikacija video je da je to ozbiljna ekipa. Selektor radi odličan posao, osvojiti grupu ispred Meksika i SAD je velika stvar - zaključio je Simpson.

Inače, selektor Kanade Džon Herdman ispisuje istoriju svetskog fudbala pošto će biti prvi trener koji vodi ekipe i na muškom i na ženskom Mundijalu. On je sa ženskim timom Novog Zelanda nastupao na dva Mundijala - 2007. i 2011.

A predsednik Fudbalskog saveza Kanade Metju Skijaniti živi u nekom svom svetu. On smatra da Kanada ove zime može da ponovi uspeh Hrvgatske sa prethodnog Mundijala i - zaigra u finalu!

- Imamo šanse da ostvarimo svoje ciljeve: Da postignemo gol, da pobedimo utakmicu u grupi i da se plasiramo u drugi krug. Poslednja želja je da odemo preko svojih granica kao Hrvatska koja je pre četiri godine stigal do finala - optimista je Skijaniti.

BONUS VIDEO - Obilazak neobičnog stadiona u Kataru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)