DELEGACIJA FSS OTPUTOVALA U KATAR: Svi žele domaćina za rivala u grupi (FOTO/VIDEO)

N. ILjUKIĆ

30. 03. 2022. u 15:42

IDEMO u Katar… Još odzvanjaju taktovi “kolca” sa ovim tekstom koji su fudbaleri Srbije pevali u ludoj lisabonskoj noći 14. novembra prošle godine.

ДЕЛЕГАЦИЈА ФСС ОТПУТОВАЛА У КАТАР: Сви желе домаћина за ривала у групи (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: N. Iljukić

Po tim notama je delegacija Fudbalskog saveza Srbije otputovala je u Dohu gde će u četvrtak da prisustvuje Kongresu FIFA, a u petak od 18 časova i žrebu za Svetsko prvenstvo u Kataru koje nas čeka u novembru i decembru.

"Idemo u Katar". U ove tri reči je stalo svo znanje, talenat i zrno sreće koje su selektor i njegovi “orlovi” posejali još pre godinu dana i nikla je istina o odlasku na Mundijal.

Na poletanju za Dohu na čelu delegacije bio je zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković. S njim su bili generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković, direktor “A” selekcije Stevan Stojanović, portparol Milan Vuković, komesar za bezbednost FSS Ivan Petrić i tim menadžer Nemanja Filipović.

 

- Ne znam koji mi je ovo žreb po redu, kao igraču i treneru. Ne volim da se bavim prognozama, na Mundijalu igraju najbolje reprezentacije na svetu. Nema želja, niti očekivanja, ono što znamo je da svaka od 31 reprezentacije želi da za protivnika ima Katar, koji je objekitvno najslabiji rival. Ono što nam svima daje nadu je to što nam je selektor Dragan Stojković Piksi i sve stvari koje je učinio u poslednjih godinu dana sa "orlovima". Poznajem ga još od 14 godine i znam da uvek ide na pobedu. Uveren sam da će u Kataru biti sve kako treba - rekao je Stojanović za "Novosti" pred poletanje u Katar.

Osvrnuo se popularni Dika i na poraz "orlova" od Danske (0:3) u utorak uveče na stadion "Parken" u Kopenhagenu i poručio da je ubedljiva razlika nerealna, kao i da izostanak pobede u utakmici bez rezultatskog značaja neće naneti puno štete srpskoj reprezentaciji.

- Ako je išta dobro bilo, to je da je u pitanju bio prijateljski meč. Rezultat je po svemu prikazanom bio nerealno visok. Možda je i dobro što se Aleksandar Mitrović ispromašivao u Danskoj, jer znamo kakav je strealc i golgeter. Vratiće mu se sve to kada bude trebalo - optimistično je poručio Stojanović na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

"NOVOSTI" NA LICU MESTA

IZVEŠTAČ Večernjih novosti Nedeljko Iljukić biće narednih dana u Kataru. Sa lica mesta, iz Dohe, svakodnevno će izveštavati naše čitaoce o zbivanjima u Dohi, gde je prekosutra žreb za Mundijal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)