TIP – TEMA: U poteri za stotkama

DOŠLO je vreme kada se u fudbalu svode računi, kraj sezone se bliži, pa je možda i trenutak da se pojure neki rekordi, ukoliko su dileme oko titule, ispadanja ili eventualnog proboja u neki od evropskih kupova prebrinute.

ТИП – ТЕМА: У потери за стоткама

FOTO: M. Vukadinović

A kod većine najefikasnijih timova Evrope, to i jeste slučaj, pošto je mnogima od njih upravo taj ultra-ofanzivni stil igre i doneo brojne benefite, pa su sada u situaciji da probaju i da stignu do cifre od 100 golova u sezoni. Naravno, nije to nešto za šta se dele medalje ili trofeji, ali je svakako lepa stavka kada se takmičarski ciklus završi sa trocifrenim brojem pogodaka na svom kontu.

POGOCI SU KOD AUTOKOMANDE

A ukoliko pričamo samo o timovima koji igraju u najvišim rangovima evropskog fudbala, dovoljno je da posle kružnog toka na Autokomandi krenete uzbrdo i nabasaćete na najefikasniji tim Starog kontinenta. Jasno, radi se o Crvenoj zvezdi, koja pre 34. kola i meča u četvrtak (29. april) protiv Vojvodine na domaćem terenu, nije imala poraz u domaćem šampionatu, uz 95 postignutih pogodaka, a predstojeći rival joj je Rad na Banjici. U svakom slučaju, sa crveno-belima je ove sezone zabava zagarantovana i veliki broj golova. Tako da, iako kladioce možda ne privlači premala kvota na aktuelnog šampiona, uz neke golove bi to moglo da bude primamljivo.

Srbi mogu da se poistovete i sa narednim timom, koji ima dobre izglede da dođe do stotke, pošto je Ajaks trenutno na koti 89 sa četiri utakmice do kraja.Prvi od "pokera" rivala je Emen, kojem su kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić i drugovi u prethodnih pet utakmica svaki put davali pet golova. Dakle, prilika da se već u nedelju overi titula uz goleadu i vatromet.

Igračima mogu biti zanimljivi i Partizan i Rendžers, koji takođe plene efikasnošću i iako možda na prvi pogled ne igraju lepršavo, ali su ubedljivi.

JOŠ MALO PA NESTALO TERNANE

Ipak, kada su u pitanju timovi iz svih rangova, tu se izdvaja holandski drugoligaš Kambur, koji je već prebacio cifru od 100 golova i njihove utakmici po tradiciji obiluju pogocima. Dovoljno je samo pogledati rezultate nekoliko utakmica unazad - 4:2, 4:1, 5:3, 7:2... i tako u nedogled. U petak igraju sa Grafšapom, drugoplasiranim timom drugog fudbalskog ranga u “zemlji lala”.

Izbacivanjem najviših rangova iz jednačine i lutanjem po bespućima nižih liga, pronaći ćemo još jednu zanimljivu ekipu gladnu golova - Ternanu, koja gospodari trećim rangom italijanskog fudbala i ima čak 92 pogotka na svom kontu, 40 više od prvog sledećeg pratioca. Ipak, oni će u ponudi biti samo još ovog vikenda, pošto igraju sa Juve stabjiom poslednje kolo, nakon kojeg će u Seriju B i teško da će do “stotke”. Tako da vrlo lako može da se kaže u maniru uličnih prodavaca - još malo pa nestalo Ternane, a zanimljivo je da sa ovim trećeligaškim Juveom nisu imali utakmicu u istoriji na kojoj nije bilo najmanje dva pogotka.

"BAVARCI" MISLE NA BROJ 14

Što se tiče najboljih evropskih liga, pošto nisu baš svi kladioci ljubitelji italijanske treće i holandske druge, najefikasniji je Bajern Minhen, kojem trenutno 14 golova fali do trocifrenog salda. I teško da će mu to poći za rukom, pošto ima još tri utakmice do kraja, a prva naredna je protiv Borusije Menhengladbah, koja mu je nanela poraz početkom godine. Tako da motiva neće faliti, naročito ako se uzme u obzir i to da mogu i da overe titulu trijumfom na svom stadionu. Za one verne statistici treba napomenuti da su poslednja četiri susreta ova dva tima bila puna golova.

Sledeći na listi golgeterski raspoloženih ekipa su Atalanta i PSŽ, koji imaju motiva da postignu što više pogodaka do kraja sezone, pošto jednima "visi" Liga šampiona, a drugima titula. "Boginja provincije" iz Bergama do kraja ima sudare sa Sasuolom, Parmom, Beneventom, Đenovom i Milanom i skoro svima po pravilu mreže puni do vrha. Što se tiče Parižana, oni imaju Lens, Brest, Ren i Rems, mada će se u “gradu svetlosti” više paziti na učinak Lila, koji im beži jedan bod.

NAJEFIKASNIJI

LIGE PETICE

Bajern (Nemačka) 86

Atalanta (Italija) 78

PSŽ (Francuska) 77

Barselona (Španija) 76

Napoli (Italija) 73

o Nije uračunat Barsin meč u četvrtak, 29. aprila.

ELITNI RANGOVI

Crvena zvezda (Srbija) 95

Ajaks (Holandija) 89

Bajern (Nemačka) 86

Partizan (Srbija) 83

Rendžers (Škotska) 81

o Nisu uračunati mečevi Zvezde i Partizana u četvrtak, 29. aprila.

SVE LIGE

Kambur (Holandija 2) 104

Crvena zvezda (Srbija 1) 95

Ternana (Italija 3C) 92

Ajaks (Holandija 1 89

Bajern (Nemačka 1) 86


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!