UEFA SPREMA NOVU LIGU ŠAMPIONA: Fudbalska revolucija kreće od 2027.godine

Novosti online

27. 04. 2021. u 12:39

Ne stišava se bura nakon što su bogati klubovi osnovali ligu bogataša koja je doduše živale samo 48 sati .

УЕФА СПРЕМА НОВУ ЛИГУ ШАМПИОНА: Фудбалска револуција креће од 2027.године

FOTO: AP

Klubovi su pod pritiskom UEFA i navijača morali da se povuku, a samo nekoliko dana kasnije  procureo je plan UEFA za novu Ligu šampiona, koja bi trebalo da startuje 2027. godine. 

Prema dokumentaciji koja je pojavila na društvenim mrežama, UEFA navodno planira Ligu šampiona da oformi tako što bi se grupe formirale izvlačenjem klubova iz deset grupa u kojima mogu da se nađu maksimalno dva iz jedne zemlje.

One bi bile napravljene prema koeficijentima ekipa, koji bi jednima garantovao takmičenje, a drugima mogućnost da u njega uđu kroz kvalifikacije.

Žrebom bi bile određene četiri grupe sa po 10 klubova u svakoj. U novom formatu bi ekipe  igrale svaka protiv svake samo jednu utakmicu, dve najbolje nakon devet odigranih kola izborile bi osminu finala Lige šampiona.

Njima bi se pridružile ekipe plasirane od trećeg do šestog mesta koje bi se vza nokaut-fazu razigravale kroz utakmice doigravanja. Sedmoplasirane i osmoplasirane ekipe iz grupne faze nastavile bi sezonu u Ligi Evrope.

Jedno kolo bi se igralo van Evrope, pa bi tako domaćin  mogao da bude Sidnej, Peking, Tokio, Rio de žaneiro, Johanezburg....Ideja je da se mečeve ne igraju samo utorkom i sredom, nego i od petka do nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri