SADA IM DOBRA I LIGA ŠAMPIONA: Madriđani bili najveći zagovornici Superlige, "plavci" se među prvima pokajali

Z. Ć.

27. 04. 2021. u 09:30

HTELI su da pobegnu u Superligu, sada im je dobra i Liga šampiona. Madridski Real, čiji je predsednik Florentino Perez bio najveći zagovornik nekog novog, nadrealnog takmičenja, večeras (21.00) u prvom polufinalu dočekuje Čelsi, tim koji se među prvima pokajao i povukao iz tog društva 12 odabranih.

САДА ИМ ДОБРА И ЛИГА ШАМПИОНА: Мадриђани били највећи заговорници Суперлиге, плавци се међу првима покајали

Foto AP

Kao da korona nije jedini vampir koji se nakačio na sport i fudbal, već je morala i ova priča o Superligi dodatno isisa krv iz lopte. Zbog svih tih spoljnih faktora, ovi polufinalni dvoboji najjačeg klupskog takmičenja se dočekuju bez uobičajenog naboja i entuzijazma.

- Pred nama je najteža utakmica ove sezone. Moramo biti oprezni, dobro da se branimo i pokušamo da stvorimo šanse. Samo ako budemo u najboljem izdanju možemo da pobedimo Čelsi - uzdržan je pred meč Zinedin Zidan, trener Reala.

"Kraljevi" su apsolutni rekorderi sa 13 evropskih titula prvaka, a u ovoj sezoni su još u trci i za tron u španskom prvenstvu. Čelsi nikada nije bio bliži "ušatom" peharu od 2012. kada su ga osvojili prvi i jedini put. Dolaskom nemačkog trenera Tomasa Tuhela, ekipa se popela na najviši nivo.

- Ne treba od nas očekivati lude stvari, ovo je polufinale. Prošli smo zajedno kroz brojne teške i važne utakmice, ovo je pravi trenutak da se suočima sa najjačim timovima jer smo gladni uspeha - istakao je Tuhel.

Iako su njeni redovni učesnici, Real i Čelsi se tek sada prvi put sastaju u Ligi šampiona. U istoriji njihovih duela zapisana su samo tri meča i ni na jednom Madriđani nisu pobedili. Prvi put su igrali u finalu Kupa kupova 1971, u Atini. Bilo je 1:1, pa su u ponovljenom meču "plavci" slavili sa 2:1 i osvojili u to vreme drugi trofej po značaju.

Prošle su čak 23 godine od kada su ova dva velikana poslednji put ukrstila koplja, i to u UEFA Superkupu, kad su Englezi pobedili 1:0 golom Gustava Pojeta.

MADRIĐANI BEZ ČETVORICE

REAL ima veće kadrovske probleme pred meč, jer Zidan zbog povreda ne može da računa na kapitena Ramosa, Valverdea, Mendija i Lukasa.

Na drugoj strani, u Tuhelovom timu jedino Hrvat Kovačić nije spreman za meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)