FINALE KUPA U BEOGRADU: Žreb odlučuje domaćina

Novosti online

22. 04. 2021. u 15:30 >> 19:49

PARTIZAN i Zvezda su finalisti Kupa Srbije. Zasad se zna samo datum, ali ne i mesto na kojem će da odlučuju o peharu. FSS je još ranije odlučio da će se finalni meč igrati 25. maja, ali se čekao epilog polufinala, da se razmišlja o domaćinu.

ФИНАЛЕ КУПА У БЕОГРАДУ: Жреб одлучује домаћина

FOTO: M. Vukadinović

- Propozicije takmičenja u Kupu Srbije su jasne. Ako su oba kluba u finalu iz Beograda, meč će se igrati u našem glavnom gradu, a žreb bi odlučivao o tome na čijem stadionu. Poseban deo žreba je da se formalno odredi ime domaćina. Ne isključujemo ni mogućnost da se meč igra van Beograda, ali do sada nije stiglo interesovanje ili kandidatura nijednog drugog grada za organizaciju - rekao je za "Novosti", predsednik takmičarske komisije FSS Miodrag Janković.

FOTO: M. Vukadinović

Dakle, kako stvari stoje, "večiti" će se sresti ili na stadionu Partizana ili na objektu "Rajko Mitić". Pre dve godine je žrebanjem odlučeno da se igra u na Zvezdinom terenu i Partizan je finale dobio 1:0. Prošle godine su Partizan i Vojvodina igrali na niškom "Čairu", iako su propozicije nalagale da se igra na "Rajku Mitiću". Tada su iz Zvezde odbili da svoj stadion ustupe pod izgovorom da je u toku renoviranje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Pera

22.04.2021. 16:45

I ako se odluči da se finale kupa igra na zvezdinom stadionu to za Zvezdu nije nikakva prednost. Po prikazanim poslednjim igrama igrači su se opustili jer smisao daljeg igranja vide u Ligi prvaka a za takmičenje u ligi Srbije nisu više zainteresirani. Nasuprot njima igračima Partizana je jasno da im je osvajanje kupa Srbije "iskupljenje" za sve neuspehe koje su doživeli u zadnjih nekoliko godina. Pa će tako i biti. Partizan će jurišati i dati gol Zvezdi a zatim se povući i početi da se valjaju po terenu kao protiv Vojvodine. I u tome su kako je poznato vrlo uspešni. Pravi šampioni.