FSS PROTIV SUPERLIGE: Fudbal ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne

Novosti online

20. 04. 2021. u 10:03

FUDBALSKI savez Srbije saopštio je danas da u potpunosti podržava stav UEFA povodom novoformirane Superlige da za to takmičenje nema mesta u Evropi.

ФСС ПРОТИВ СУПЕРЛИГЕ: Фудбал не сме да прави разлику на богате и сиромашне

Foto: FSS

"FSS izražava jasan stav protiv formiranja novog evropskog takmičenja ili tzv. 'lige bogatih', takmičenja koje svojim izraženim egoizmom uzima fudbalu ono što ga je učinilo planetarnim i najpopularnijim, osećaj zajedništva i solidarnosti. Igra koja spaja a ne razdvaja, igra koja svima omogućava neki san, pripada zajedničkoj porodici UEFA i FIFA, sistemu skladnih i organizovanih fudbalskih struktura. Tim povodom Fudbalski savez Srbije pruža maksimalnu podršku UEFA u naporima da fudbalska porodica iz svega izađe još jača", navodi se u saopštenju FSS-a.

"Jednostavno, fudbal na terenu, kroz istoriju i rezultate, ne može i ne sme da pravi razliku na bogate i siromašne. I to je ono što je najveća vrednost fudbala. Da šampion bude autsajder, iz lige ispadne favorit. Svako ima pravo izbora, naš izbor je samo jedan – podrška UEFA", ističe se iz FSS-a.

Osnivanje Superlige pokrenulo je 12 evropskih klubova i to je u ponedeljak izazvalo brojne negativne reakcije, pre svega Evropske fudbalske unije (UEFA), nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

FSS je naveo da je utisak da se fudbalski svet "ujedinio" oko te odluke i da se projekat Superlige zasniva samo na interesu tih klubova u vremenu kada je društvu više nego ikad potrebna solidarnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)