ŠTA ĆE BITI SA SUPER I PRVOM LIGOM NAREDNE SEZONE? Čekaju li nas promene pravila "bonus" i stranih igrača?

Novosti online

14. 04. 2021. u 15:39

PRIVODI se kraju sezona u Superligi Srbije, šampionska trka u ovom trenutku nije toliko zanimljiva koliko borba za opstanak.

ШТА ЋЕ БИТИ СА СУПЕР И ПРВОМ ЛИГОМ НАРЕДНЕ СЕЗОНЕ? Чекају ли нас промене правила бонус и страних играча?

Ilustracija sport Foto Dephositos

Razlog leži u promenjenom sistemu Prve i Superlige Srbije, po kome je povećan broj učesnika, a tako i broj timova koji ispadaju iz lige. Kada je u pitanju Superliga Srbije, ispadaju šest, dok u Prvoj ligi Srbije čak osam timova. 

Direktor Zajednice Super i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić govorio je o aktuelnom momentu u domaćem fudbalu. 

- Oko bonus pravila nije bilo nikakvih reči, tako da ono ostaje sigurno i sledeće sezone na snazi. Što se tiče pravila o broju stranaca, bilo je priče zimus da bi za igrače koji dolaze iz Evropske unije moglo da ne važi to pravilo, ali za sada ni tu nismo dobili nikakvu inicijativu, tako da za sada i to ostaje nepromenjeno, što ne znači da se tu nešto do početka nove sezone neće promeniti - rekao je za Telegraf Aleksandar Pivić.

Ove sezone su zbog korona virusa i skraćivanja takmičenja Superliga i Prva liga Srbije proširene, ali se već sledeće sezone sve vraća na staro. Ponovo ćemo imati po 16 ekipa, kao i plej-of i plej aut nakon 30 kola, a u čitavom kalendaru biće 37 kola ukupno.

- Što se tiče sistema za narednu sezonu, sve se vraća na staro kao što je bilo pre korona virusa.Imaćemo po 16 klubova i plej-of i plej-aut i ukupno 37 kola - objasnio nam je Pivić.

Direktor takmičenja ističe da će u poslednjih nekoliko kola biti praćene utakmice u kojima je veliki takmičarski značaj, nakon priče o sumnjama UEFA da ima nameštenih mečeva.

- To se dešava u svim ligama u svetu i nije nešto novo. UEFA je poslala prijavu za dve utakmice, toga je bilo i ranije, ali su mediji sada to digli na viši nivo. Utakmice će se pratiti kao što su se i do sada pratile. Komisija za integritet takmičenja tokom cele sezone prati utakmice, ja takođe kao direktor takmičenja pratim, sada se situacija iskristalisala i imamo načistiju situaciju, jer svakome nešto treba, pa je smanjena mogućnost za nečasne radnje, jer klubovi neće da rade na svoju štetu kada im situacija nije sigurna, kada se bore za plasman u viši rang ili se bore za opstanak - zaključio je Aleksandar Pivić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati