"ZAŠTO BISMO SEBI PUCALI U ZDRAVU NOGU" Oglasio se i Radnički povodom afere nameštanja rezultata

Novosti online

13. 04. 2021. u 13:23

POSLE čačanskog Borca, javio se još jedan klub čiji rezultat je pod lupom posle izveštaja koji je UEFA poslala u FSS o sumnjama u nameštanje.

ЗАШТО БИСМО СЕБИ ПУЦАЛИ У ЗДРАВУ НОГУ Огласио се и Раднички поводом афере намештања резултата

FOTO: FK Radnički Niš

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša Dragan Marković Markoni iznenađen je objavljivanjem informacije o sumnjivim i nameštenim utakmicama i da je superligaš sa Čaira navodno učestvovao u tome na meču 29.kola Superlige Srbije, 2. aprila protiv Mladosti u Lučanima, koja je završena pobedom domaćina od 4:1.

–Neprestano ističemo da se Radnički svim snagama bori za regularnost domaćeg šampionata i stalno, mesecima i godinama unazad ukazujemo na neophodnost poštenog pristupa svih aktera, znači i klubova i fudbalera i trenera i sudija. Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti. U vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati sveoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu odigranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu!?! Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama. Isto tako očekujemo da će nadležni državni i drugi organi, u čije delovanje čvrsto verujem, isterati istinu na čistac– rekao je Marković.

Vršilac dužnosti predsednika niškog tima posebno je naglasio:

–Lično sumnjam da je nekome, kao i mogo puta prethodnih godina, otvorena namera da se Radničkom nanese ogromna šteta i da taj neko ne bira sredstva da ostvari svoj cilj . Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira „obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Superlige nameštene tokom marta“, ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča…!?! Uostalom, Radnički je u Lučanima igrao u aprilu. Najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Superlige Srbije, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi. Ovako ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA – završio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)