SELEKTOR TENISERKI DUŠAN VEMIĆ: Očekivao sam jaču Kanadu

Novosti online

07. 04. 2021. u 20:43

NE dolaze u najjačem sastavu, ali su i dalje veoma ozbiljan rival. Reprezentacija Kanade stiže narednog vikenda (16. i 17. april) na megdan srpskim teniserkama bez dve najbolje igračice, što, po mišljenju selektora Dušana Vemića, našoj selekciji daje nešto veće šanse za prolaz u kvalifikacije koje vode u Bili Džin King kup (nekadašnji Fed kup).

СЕЛЕКТОР ТЕНИСЕРКИ ДУШАН ВЕМИЋ: Очекивао сам јачу Канаду

FOTO: TSS

- Iznenađen sam izborom tima sa kojim Kanada stiže u Kraljevo. Sigurno je da su planirali da nosilac bitke protiv nas bude njihova najbolja teniserka Andresku, šesta igračica sveta, ali dogodilo se da je ona u finalu mastersa u Majamiju pre nekoliko dana doživela povredu i predala meč u drugom setu, što je desetkovalo redove našeg protivnika. Nema ni Ežen Bušar, koja je takođe bila top ten igračica i u poslednjih pola godine se vraća i napreduje, beleži dobre rezultate i uvek je nezgodan protivnik - analizira Vemić protivnice.

Ističe selektor i bitnost ovog aprilskog baraža koji je trebalo da se odigra lane, ali je otkazan zbog korone.

- Oslabljena Kanada nam stiže, a mi smo očekivali njihov najjači tim, jer ovo kolo takmičenja je veoma važno, daje timu šansu da se plasira u Svetsku grupu kojoj svi težimo. Sa druge strane, onaj ko izgubi pada ponovo u zonsko takmičenje, koje je veoma naporno, iscrpljujuće i sa kojim niko nije srećan - kaže selektor naših teniserki.

Što se tiče sastava Srbije, Vemić je pozive uputio Nini Stojanović (85. u singlu na VTA listi), Olgi Danilović (128), Aleksandri Krunić (221), Ivani Jorović (237) kao i našoj najboljoj juniorki, 16-godišnjoj Loli Radovanović.

ZAVRŠNI TURNIR 2022.

Pobednik meča u Kraljevu obezbediće plasman u kvalifikacije 2022, u kojima će se boriti za ulazak u završni turnir Bili Džin King kupa (april 2022), u kome će se za šampionski trofej boriti 12 najboljih selekcija sveta. Prvog dana sudara u gradu na Ibru, igraće se dva singl meča, dok će drugog takođe biti dva pojedinačna okršaja, ali i dubl ako bude neophodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić besan zbog Kosova poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima