BIVŠI SELEKTOR UDARIO PO REPREZENTACIJI: Srbija neće u Katar, ne gledamo stvari realno

Novosti online

04. 04. 2021. u 18:44

SRBIJA je posle tri duela Dragana Stojkovića na klupi nacionalnog tima ponovo pala u euforiju. Budi se kult reprezentacije.

БИВШИ СЕЛЕКТОР УДАРИО ПО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Србија неће у Катар, не гледамо ствари реално

FOTO: FSS

Nisu ipak dobri rezultati odobroviljili sve. Milorad Kosanović, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore ne uživa u igri nacionalnog tima. 

- Pa ne mogu da uživam u nečemu što nije realno, to je fikcija, ali razumem. Pre svega se odnosi na rezultat. Mislim da se uz pomoć vas medija, napravila atmosfera da je ovo nešto, više nego izvanredno. I jeste, normalno je da ne izgubiš od Portugala, pobediš i Irsku i Azerbejdžan, samo što to nije dovoljno - rekao je Kosanović u intervjuu za Sputnjik.

Dodaje da će Srbija svakako biti na drugoj poziciji koja vodi u baraž, 

- Samo prvi ide direktno, onda idu dva baraža, a tamo možemo da sretnemo Rusiju, Hrvatsku, Španiju, Nemačku... Mnogo zemalja koje su jako dobre. Biće jako teško da se izbori plasman na Svetsko prvenstvo.

Kosanović ističe da je rezervisan prema Stojkoviću, ali mu pruža podršku. 

- Ne gledamo realno više na stvari, na našu ligu, na naše takmičenje, te želje da budemo u vrhu evropskog fudbala. Mi smo i dalje u tom vremenu kada smo bili u najboljih četiri pet u Evropi. Ali, mi koji se ozbiljno bavimo fudbalom nemamo pravo da stvaramo atmosferu koja ne počiva na realnim činjenicama.

Prokomentarisao je i igru "orlova". 

- Mi nismo dobili na igru, i jasno je da ne možemo ići na Svetsko prvenstvo bez igre. I na Mundijalu, i u igrama protiv ozbiljnih reprezentacija kakva je Portugal, ne možemo bez igre. Nesreća jeste, što u poslednjih osam, devet, deset godina, nismo imali nijednog selektora koji se bavio igrom, nego su svi pravili tim. Pa menjali tim, pa počinjali ispočetka. Piksi nije imao vremena da pravi igru, ali neće ga ni imati. Mora se svaki trenutak, koristiti. Pametno je što imamo te prijateljske utakmice. Morate svaki dan raditi na igri, svaki trening koji imate. To ne može da liči na fudbalski trening, on mora biti trening igre koju hoću i koju mogu da igram sa ovim igračima. Ne mogu da pravim igru iz glave, pravim igru prema balansu. Šta može Sergej, Tadić, Mitrović. Ako igram s njima ja ne mogu da igram na kontru, jer oni nemaju kontru. A da bi oni mogli da se iskažu bez Radonjića i Kostića, moramo loptu da donesemo na polovinu protivnika - rekao je Kosanović.

Kosanović je pesimista što se tiče odlaska na Mundijal. 

- Dragan, ako ne napravi igru ne možemo proći. Ja i sada tvrdim da će biti jako jako teško proći baraž. Igramo poslednju utakmicu u Lisabonu protiv Portugala. Možemo mi, nije ništa nemoguće, moramo do tada da 'narastemo', ne možemo da čekamo blesak, Mitrovića, Tadića ili ne znam koga, moramo da imamo tim koji stoji na terenu. Da znamo kako igramo u fazi odbrane, a kako u napadu. Ko šta radi kad uzmemo loptu, a ne da čekamo neki potez. Lepo je to, imamo par igrača, ali nama treba 20 igrača koji igraju fudbal, moramo ih uvesti u igru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Lucky

06.04.2021. 09:35

Pa sta ako su tamo nemacka ......,zar ih nisu makedonci pobedili. OD REPREZENTATIVACA SE OCEKUJE DA IGRAJU NAJBOLJE STO ZNAJU,A MOMCI ZNAJU BAR ZA PRVIH 10 U SVETU.