BOGDANOVIĆ U SVOM STILU: Mitroviću skidam kapu za golove, nije mi jasno šta je u glavi trenera Fulama (FOTO) (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2021. u 16:18

NEKADAŠNjI fudbaler Rade Bogdanović govorio je o reprezentaciji Srbije.

БОГДАНОВИЋ У СВОМ СТИЛУ: Митровићу скидам капу за голове, није ми јасно шта је у глави тренера Фулама (ФОТО) (ВИДЕО)

Foto Z. Jovanović Mačak

On je u podkastu "Mojih top 11" Neboje Petrovića istakao da je Dragan Stojković za kratko vreme preporodio reprezentaciju. 

- Za mene nije iznenađenje što je Srbija osvojila sedam bodova u prve tri utakmice i što se nalazi na deobi prvog mesta sa Portugalom. Kvalitet nikada nije bio sporan, ali se u martovskim mečevima video jedan novi pristup. Vraćali su se posle vođstva protivnika, pokazali karakter, borili se do poslednjeg sudijskog zvižduka. Ukratko, vidi se da je za selektora došao neko koga svi mi volimo. Igrao sam protiv njega i Piksija je svima nama bio idol. Čim vidiš na klupi čoveka sa takvom harizmom, hteo ne hteo moraš da imaš pozitivnu emociju. Od samog početka, Piksi se postavio ni po babu ni po stričevima. Kažem pre neki jednom komšiji, ćuti bre kad si video da selektor menja golmana na trećoj utakmici. Kod Piksija nema nezamenljivih i nedodirljivih. To su neki fudbalski potezi, ništa nenormalno i nelogično, kaže Bogdanović. 

Pohvalio je i selekciju Drgana Stojkovića. 

- Čovek je napravio spisak i rekao pošteno, zašto bih se ja bavio pojedincima… ovim ili onim igračem… Zašto nekoga nema na spisku, ne znam zašto ga nema… ne treba nam više… hvala lepo i doviđenja… neću nikoga da molim da igra za državni tim. E, tako treba da radi selektor jedne reprezentacije. Često pričam sa prijateljima i kažem brate, lepo ga je videti, imaš na klupi Dragana Stojkovića Piksija, pa deco ajte sad, igrajte, pokažite šta znate. Nije lako napraviti igru za tako kratko vreme, biće tu mnogo problema. Tu je Portugal kao aktuelni prvak Evrope, biće velika borba. Ali Srbija se već posle tri kola nalazi na korak od baraža i svi imamo osećaj da igrači žele i hoće. A kada nešto hoćeš, ma onda i možeš, nisu oni vanzemaljci. Zašto baraž, zašto da ne pobedimo Portugal u Lisabonu i odemo direktno na Svetsko prvenstvo.

Pohvalno je govorio i o Aleksandru Mitroviću. 

- Evo, pred kamerama, skidam mu kapu za tih pet golova koji su u tehničkom smislu fenomenalni. Vanserijska klasa. Znam ih napamet. Onaj prvi, lob udarcem protiv Irske, jeste bio lep i kvalitetan, svaka čast. Ali meni je onaj drugi još lepši. Kad je skočio, izvio se, ostao u vazduhu i vratio loptu u kontra stranu. Fascinantno. Pa treći gol, kad je stavio glavu gde niko ne bi ni kopačku. To ljudi vide, to vide i njegovi saigrači pa kažu sebi ako on ide tako, hajde i mi da uklizavamo. Da ginemo. Ova dva protiv Azerbejdžana, takođe vrhunsko majstorstvo. Lažno kretanje bez lopte, primanje iz prve desnom spoljnom, udarac desnom unutrašnjom u suprotni ugao. Onaj drugi kad mu Sergej dodaje pas, on krene, pa je pusti i udari dropku levom nogom… Klasa. Meni stvarno nije jasno šta je u glavi tog trenera Fulama. Ne znam, možda je nešto lično. Ali, ekipa ti ispada iz lige, imaš momčinu na klupi i ti ga ne puštaš da igra. Onakvog borca. Ja Mitrovića ne poznajem, nisam bio ni metar od njega… ali mi deluje kao fin momak. Vidi se da je dobar, da je pozitivan, rekao je Bodanović za "Mojih top 11".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)