VREDE MILIONE, SELEKTORI IH NE VIDE: Ovo je deset najskupljih fudbalera sveta koji još čekaju na reprezentativni debi

Đ. SAMOILOVIĆ

03. 04. 2021. u 20:40

VREDE milione, u klubovima su među najbitnijim igračima, ali ni to nije dovoljno da skinu nevidljivi plašt sa svojih leđa i nekako na sebe skrenu pažnju selektora. To je ukratko priča petorice Francuza, dvojice Španca, i po jednog Nemca, Engleza i Brazilca, odnosno priča desetorice najskupljih fudbalera na svetu, koji i dalje nemaju nijednu "recku" u dresu države čiji pasoš nose.

ВРЕДЕ МИЛИОНЕ, СЕЛЕКТОРИ ИХ НЕ ВИДЕ: Ово је десет најскупљих фудбалера света који још чекају на репрезентативни деби

FOTO: EPA

A prvi na listi momaka čije se vrednosti mere u desetinama miliona evra su Žil Kunde (60), pa zatim Đoan Laport i Teo Ernandez (obojica po 50) - defanzivni trio, koji i dalje čeka nastup za "trikolore".

Za Kundea je to donekle i razumljivo, pošto se tek u aktuelnoj sezoni nastupajući za Sevilju u Ligi šampiona i španskom prvenstvu afirmisao kao jedan od najtalentovanijih štopera sveta.

Ali za Ernandeza, koji je ove sezone jedan od najboljih igrača Milana, deluje nerealno da nije dobio čak ni poziv Didijea Dešana za martovsku akciju Francuske.

A šta tek reći za Emerika Laporta, koji je kada je zdrav ima status jednog od najboljih defanzivaca Premijer lige.

Međutim, mesto u srcu odbrane su pre njega zauzimali Presnel Kimpembe, Klemon Lengle i ostali, mada ako uspe da poveže jednu sezonu bez povreda, verovatno će rođeni Baskijac stići do debija.

FOTO: EPA

Od Francuza tu su i Ibrahima Konate iz Lajpciga (35), kao i Musa Dijabi iz Leverkuzena, mada oni su nešto mlađi od pomenutih, pa će još morati verovatno da sačekaju Dešanov mig.

Visoka cena krasi i Dijega Karlosa takođe iz Sevilje, koji za 28 godina života još nije obukao svetložuti dres Brazila. Mada, imajući u vidu "ale" poput Tijaga Silve i ostalih na njegovoj poziciji, donekle je i očekivano što nije zaigrao za zemlju sambe kafe i fudbala.

PRVIH DESET

Žil Kunde (Sevilja) 60

Đoan Laport (M. siti) 50
Teo Ernandez (Milan) 50
Dijego Karlos (Sevilja) 50
Florijan Virc (Bajer L.) 45
Aron Van-Bisaka (M. Junajted) 40
Musa Diabi (Bajer L.) 38
Ibrahima Konate (Lajpcig) 35
Anhelinjo (Lajpcig) 30
Karlos Soler (Valensija) 30
* Po "Transfermarktu",
u milionima evra

Za razliku od Karlosa koji je blizu tridesete, visoko pozicioniran sa milionima kraj svog imena je jedan od najtalentovanijih nemačkih igrača - sedamnaestogodišnji Florijan Virc, kojeg "cene" na 45 miliona evra.

Leverkuzenov junoša je zavredio poziv Jogija Leva u nedavnom okupljanju nemačkih reprezetativaca, ali protiv Severne Makedonije, Islanda i Rumunije nije upisao niti jedan minut. Ali, sigurno je lepa budućnost pred momkom, koji je na Badnji dan 2020. postao najmlađi strelac u istoriji Bundeslige sa 17 godina i 34 dana.

Čudno je pomalo i kako Aron Van-Bisaka nije nikada zaigrao za englesku reprezentaciju, ali na poziciji desnog beka konkurencija je stvarno jaka i deluje da su pikovi Gereta Sautgejta zasada Trent Aleksander-Arnold i Ris Džejms.

STEVANOVIĆ NAJSKUPLjI SRBIN

OD igrača koji čekaju na debi u dresu srpske A reprezentacije, ubedljivo je najskuplji Partizanov biser Filip Stevanović (8 miliona).

Sledi Ivan Ilić (5 miliona, Verona) koji je bio na poslednjem spisku Dragana Stojkovića, zatim Dejan Joveljić iz Volfsbergera i zvezdaš Željko Gavrić (obojica po četiri miliona), a tu su i Veljko Nikolić (3 miliona) i Njegoš Petrović (2,5 miliona), članovi prvaka Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!