TIP TEMA: Real i Barselona jure Atletitko - Uhvatite ih ako možete

„JORGANDžIJE“, koje gostuju Sevilji, imaju četiri boda više od Katalonaca, a šest od „kraljeva“

ТИП ТЕМА: Реал и Барселона јуре Атлетитко - Ухватите их ако можете

FOTO: AP

Od gotovog napraviše veresiju i sada moraju da se čuvaju svakog kiksa, jer vreba tandem giganata, koji žele da spase što se spasti može posle očajnog starta sezone.

Ukratko, tako bi izgledao siže ovogodišnjeg fudbalskog prvenstva Španije, za koje se tamo negde u decembru očekivalo da bude jedno od dosadnijih kada je u pitanju šampionska trka, pošto je Atletiko Madrid u jednom trenutku zaista izgledao kao da je samo pitanje vremena kada će i matematički obezbediti naslov prvaka.

 Međutim, korak po korak, kiks za kiksom, uz uzdizanje Reala i Barse, ljubitelji fudbala su dobili triler u La Ligi a epilog će biti poznat kroz dva meseca. Međutim, Atletiko se i dalje pita za sve i najviše će od njega zavisiti hoće li odoleti napadima dva najveća španska kluba, koji zaostaju četiri (Barsa) i šest (Real) bodova za vodećim "jorgandžijama".

PAUZA POPUT SPASA

Protekla reprezentativna pauza trebalo je izabranicima Dijega Simeonea kao hleb nasušni. Bilo je i više nego jasno da ih je sustigao umor, loši rezultati su se ređali kao na traci, a na sve se nadovezalo ispadanje od Čelsija u Ligi šampiona, koji ih je izbacio neočekivano rutinski. Momci sa stadiona "Vanda Metropolitano" su pre odlaska u nacionalne timove jedva savladali Alaves na krilima Jana Oblaka, koji je skinuo penal rivalu. Pre toga, po dve pobede i remija uz jedan poraz u domaćem prvenstvu, kao pokazatelji da Simeooneu ne cvetaju baš ruže. Uz to, neefikasnot je bila na zavidnom nivou i ogledala se u činjenici da u poslednjih 12 susreta nisu nijednom dali više od dva gola. Ni čuvena čelična odbrana Čolovih „gerilaca“ više nije na nivou kao ranije, a u pomenutom nizu od 12 utakmica, samo četiri puta su sačuvali mrežu.

Ni raspored im baš ne ide u prilog, pošto imaju okršaj sa tri od četiri prva pratioca. Samo su sa Realom odradili posao, a jedan od ciljeva će svakako biti da se sačuva bodovna prednost do duela sa Barselonom, koji je na programu 9. maja.

FOKUS SAMO NA PRIMERU

A kada smo već kod Blaugrane, čiji su temelji dobrano uzdrmani vanfudbalskim stvarima sa početka sezone, ponovo je stala na noge. Može se reći i da je na tim nogama trenutno stabilnija od dva glavna rivala za titulu, Reala i Atletika, pošto od novogodišnjih praznika igra sjajno. Leu Mesiju je ponovo sve potaman, a u prvenstvu u 2021. Katalonci nemaju nijedam poraz, uz samo jedan remi. Ekipa Ronalda Kumana je takođe jako efikasna u poslednje vreme, što pokazuju i dva poslednja susreta sa Sosijedadom (6:1) i Ueskom (4:1), ali vidljiva je i dalje stara boljka u odbrani - i čini se da su savršeni kandidat za igru gol-gol. Međutim, u rasporedu imaju dva velika derbija, „Klasiko“, kao i onaj sa Atletikom, što bi moglo u velikoj meri da im odredi tok sezone. Problema sa povredama više nemaju toliko, "odiseju" u Evropi su završili protiv PSŽ, tako da mogu da se fokusiraju samo na prvenstvo. 

DEFANZIVNI ZAOKRET?

I tako dolazimo i do Reala, koji je čini se najviše oscilirao od vodeće trojke ove sezone i tome platio najveći ceh. Ne zna čovek ni šta da misli sa njima, iako su u od februara bez poraza. Na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima su primali i davali golove, ali za razliku od Barse i Atletika i dalje imaju obaveze u Ligi šampiona, gde će igrati četvrtfinale sa Liverpulom. Što se tiče rasporeda, jasno je da će im u velikoj meri priključak za Atletikom zavisiti od "Klasika", koji je na programu za dva kola. Takođe, Zidanu se u tim posle povrede vraća Serhio Ramos, tako da bi trebalo možda očekivati defanzivni zaokret i nešto jači bedem ispred gola Tiba Kurtoe.

KVOTE ZA OSVAJANjE

Atletiko  1.58

Barselona  3.58

Real Madrid  5.07

RASPOREDI

ATLETIKO

Sevilja (G, 4. april)

Betis (G, 11. april)

Ueska (D, 21. april)

Bilbao (G, 25. april)

Eibar (D, 28. april)

Elče (G, 2. maj)

Barselona (G, 9. maj)

Sosijedad (D, 12. maj)

Osasuna (D, 16. maj)

Valjadolid (G, 23. maj)

BARSELONA

Valjadolid (D, 5. april)

Real (G, 10. april)

Hetafe (D, 21. april)

Viljareal (G, 25. april)

Granada (D, 28. april)

Valensija (G, 2. maj)

Atletiko (D, 9. maj)

Levante (G, 12. maj)

Selta (D, 16. maj)

Eibar (G, 23. maj)

REAL MADRID

Eibar (D, 3. april)

Barselona (D, 10. april)

Kadiz (G, 21. april)

Betis (D, 25. april)

Hetafe (G, 28. april)

Osasuna (D, 2. maj)

Sevilja (D, 9. maj)

Granada (G, 12. maj)

Bilbao (G, 16. maj)

Viljareal (G, 23. maj) 



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)