SRBIJA NA NOGAMA, ŠANSA ZA GAVRILA! Ronaldova traka prešla tri miliona dinara

Novosti online

30. 03. 2021. u 21:06

HUMANITARNA organizacija "Zajedno za život" stavila na aukciju kapitensku traku koju je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo bacio prilikom izlaska s terena, a sve s ciljem pomoći malom Gavrilu Đurđeviću.

СРБИЈА НА НОГАМА, ШАНСА ЗА ГАВРИЛА! Роналдова трака прешла три милиона динара

Foto: Printsrkin

Aukcija će trajati tri dana i sav prihod od prodaje će biti doniran kao pomoć malom Gavrilu kome je potrebno 2.500.000 evra za lečenje.

Ukoliko želite da učestvujete u akciji, ili da pratite aukciju, kliknite OVDE

Najzaslužniji za ovaj čin je dežurni radnik na stadionu Rajko Mitić koji je, pošto je Roaldo revoltiran jer mu u 93. minutu nije priznat gol, pre kraja napustio teren i bacio traku uzeo istu i odlučio da je donira u dobrotvorne svrhe.

Samo deset časova je bilo potrebno da traka dostigne vrednost od tri miliona dinara!

Sa tom cenom ova aukcija je rekordna u Srbiji kada su u pitanju sportski rekviziti, a pitanje je do koliko će cena rasti u preostalom periodu, a treba pomenuti, da je ova humanitarna akcija odjeknula i izvan granica Srbije, a vest je prenela i vodeća svetska agencija, AP, od koje su preuzeli gotovo svi mediji širom planete.

Foto: Printskrin

Gavrilo je umiljat i nežan dečak. Rođen je 07.09.2020. godine u Kragujevcu. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Gavrilo prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše. Odmah su potražili stručnu pomoć.

Ispostavilo se, na žalost da se radi o retkoj neuromišićnoj bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne može da drži glavicu, sedi i puzi.

Gavrilo je sa pet meseci primio prvu terapiju (Spinraza) koja je dostupna u Srbiji. Na sreću, odnedavno postoji odobrena genska terapija (Zolgensma) koja je dala šansu obolelima da se izbore sa ovom opakom bolešću.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)