PREDRAG JOKANOVIĆ, ZA "NOVOSTI": Ako ih napadneš, gotov si!

Đ. SAMOILOVIĆ

26. 03. 2021. u 19:20

AZERBEJDžAN nikako ne sme da bude reper za snagu Portugalije. Čuvali su se za Srbiju, na koju će krenuti sa teškom artiljerijom. Tako za "Novosti" priča Predrag Jokanović (52), fudbalski stručnjak, koji je većinu svog radnog veka kao igrač i trener proveo u Portugaliji.

ПРЕДРАГ ЈОКАНОВИЋ, ЗА НОВОСТИ: Ако их нападнеш, готов си!

FOTO: Privatna arhiva

- Portugalija se čuvala za nas, čak je i selektor Santoš to sam priznao. Mislili su da će dobiti 2:0 ili 3:0, a dali su samo jedan. Mada nije njemu to toliko bitno, fudbalski je cinik i rezultat mu je najbitniji. Radio je dugo u Grčkoj, ima sličan mentalitet. Čak i kada ga kritikuju, ne obraća pažnju na to jer je evropski prvak, što ostali ne mogu da kažu za sebe - javlja se Jokanović sa Madeire, sunčanog ostrva i rodnog mesta Ronalda.

Kao iz topa naš stručnjak diktira postavu koju će izvesti Santoš.

- Očekujem da od prvog minuta zaigraju i superzvezde Žoao Feliks i Bruno Fernandeš, što nije bio slučaj u Torinu. Ronaldo će u sam špic, da se zaglavi između štopera i čeka na prilike za udarac - prozgnozira Jokanović.

Ključ je prema našem sagovorniku da ne dozvolimo lake golove.

- Porutugalija je evropski prvak, ako ga napadneš kao muva bez glave, gotov si. Treba da odigramo pametno, imamo igrače koji mogu da drže lopte. Ali ne smemo da primamo dva gola kao protiv Irske, koncentracija je ključna. Ne smem ni da zamislim kako bi tek Portugalci kaznili takve greške - objašnjava bivši igrač Zemuna, Kikinde i Spartaka.

MNOGO NAS POŠTUJU

SVESNI su i u Portugaliji da će im Srbija biti rival s kojim će moći da dobiju uvid u jačinu svog tima.

- Mnogo nas cene. Čude se takođe kako ne možemo da imamo više uspeha sa takvim igračkim imenima. Video sam i da su prikazivali Mitrovićev gol na televiziji, jako mi je drago zbog njega - kaže Jokanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju